1 din 2 români se teme că un cutremur sau un incendiu i-ar putea afecta locuința

1 din 2 români se teme că un cutremur sau un incendiu i-ar putea afecta locuința

Cutremurul și incendiul continuă să fie principalele riscuri de care se tem românii atunci când vine vorba despre locuințele lor (peste 50%), conform celui mai nou studiu sociologic realizat de IRES la solicitarea UNSAR. Acest top al riscurilor este completat de furtuni și vijelii (29% dintre români), explozii (22%), inundații naturale (21%), furturi (18%) și alunecări de teren (13%).

Riscul de cutremur este conștientizat în special de românii cu vârste de peste 50 de ani, iar riscul de incendiu este conștientizat mai mult de către cei cu vârste între 18-35 de ani, din zona de Sud, București și Dobrogea.

„Faptul că românii sunt tot mai conștienți de riscurile la care sunt expuși și vor să afle mai multe despre formele de protecție financiară la care au acces ne determină să accelerăm demersurile noastre de informare – pentru ca fiecare dintre noi să fie #sigurACASĂ alături de cei dragi”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

Este foarte important de reținut faptul că, pentru toate aceste riscuri care îi preocupă pe români atunci când se gândesc la locuințele lor, există soluții complete de asigurare, în funcție de tipul locuinței deținute. Astfel, asigurarea facultativă a locuinței reprezintă soluția potrivită pentru diverse situații neplăcute, indiferent că vorbim despre incendii, furtuni, vijelii, explozii, inundații, furt, alunecări de teren etc. Trebuie doar să alegem să primim consultanța potrivită din partea specialiștilor în asigurări.

Reamintim faptul că, anul trecut, companiile de asigurări membre UNSAR au achitat proprietarilor de locuințe despăgubiri de peste 43,3 milioane lei doar pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii locuințelor, în baza asigurărilor facultative. 

„Incendiul este riscul care provoacă cele mai importante daune locuințelor noastre, dar care, totodată, poate avea impact și asupra vecinilor noștri. Din acest motiv, și nu numai, o asigurare  care să răspundă specificului locuinței va face mereu diferența în cazul ivirii unor situații nefericite”, a completat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0