6 români din 10 se așteaptă ca nivelul lor de bunăstare să crească anul acesta

6 români din 10 se așteaptă ca nivelul lor de bunăstare să crească anul acesta

6 din 10 români se așteaptă ca nivelul lor de bunăstare să crească anul acesta, arată cea mai recentă ediție a Barometrului UNSAR – IRES. În același timp, 2 din 10 dintre participanții la cercetarea sociologică declară că se așteaptă ca bunăstarea lor individuală să rămână la fel.

Potrivit respondenților, printre factorii cu o contribuție semnificativă la bunăstarea personală se numără accesul la educație (78% dintre repondenți), echilibrul emoțional (72%), starea de sănătate și stilul de viață echilibrat – alimentație, sport, timp liber, vacanțe, călătorii (70%), etc.

“Sănătatea reprezintă o preocupare din ce în ce mai prezentă în viața românilor, chiar dacă, de multe ori, ne lăsăm absorbiți de problemele de zi cu zi. Ne propunem să contribuim la o mai bună informare a publicului larg privind riscurile la care ne expunem și modul în care le putem gestiona – motiv pentru care UNSAR va lansa o platformă de comunicare / think tank de politici publice: Alianța pentru BunăStare”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.

Interesul în creștere al românilor privind starea de bine este reflectat și prin evoluția asigurărilor voluntare de sănătate – acesta fiind segmentul care a înregistrat una dintre cele mai susținute evoluții la nivelul industriei de asigurări facultative. Practic, în 2023, asigurările de sănătate au crescut cu 21,5% comparativ cu anul anterior, iar indemnizațiile brute plătite de asigurători în baza acestor polițe s-au majorat chiar și mai mult, cu 27%.

„În diverse situații neprevăzute, asigurările voluntare de sănătate sau de viață ajută la menținerea unui echilibru financiar în caz de accidente, îmbolnăviri și nu numai. Toate acestea pot avea efecte negative importante asupra familiilor noastre și ne pot afecta semnificativ starea de bine sau calitatea vieții. Însă, perioadele dificile pot fi depășite mai ușor apelând la protecția și beneficiile unei asigurări”, a precizat Roxana BĂLUȚĂ, Specialist Asigurări Viață și Sănătate & Coordonator programe UNSAR.

Barometrul “Percepția riscului și cultura asigurărilor din România” a fost realizat în luna mai a acestui an, la solicitarea UNSAR, pe un eșantion reprezentantiv format din 1.010 respondenți, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, folosind metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0