800.000 de români sunt protejați de o asigurare voluntară de sănătate

800.000 de români sunt protejați de o asigurare voluntară de sănătate

Din ce în ce mai mulți români sunt protejați de o asigurare voluntară de sănătate, având, astfel, acces mai rapid la servicii medicale de calitate. Concret, la sfârșitul trimestrului 1 al acestui an, aproape 800.000 de români erau protejați de o astfel de poliță, cu aproximativ 20% mai mult față de perioada similară a anului anterior.
“O asigurare voluntară de sănătate contribuie la bunăstarea noastră și a întregii familii, atât în cazul apariției unor evenimente nefericite, cât și ca soluție de prevenție. Dezvoltarea asigurărilor de sănătate poate fi accelerată prin politici publice, în beneficiul tuturor românilor, inclusiv prin permiterea utilizării lor în spitalele publice”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.
Această preocupare a românilor pentru bunăstare se reflectă și în cea mai recentă ediție a Barometrului UNSAR – IRES. Conform acestuia, 6 din 10 români se așteaptă ca nivelul lor de bunăstare să crească anul acesta, iar 2 din 10 participanți la cercetarea sociologică spun că se așteaptă ca bunăstarea lor individuală să rămână la fel.
Asigurările voluntare de sănătate sunt segmentul care a înregistrat una dintre cele mai susținute evoluții la nivelul industriei de asigurări facultative, cumulând în trimestrul 1 al acestui an prime brute subscrise în valoare de aproximativ 321 milioane lei, cu circa 30% mai mult decât în aceeași perioadă a anului anterior.
“Dincolo de consolidarea unei culturi financiare și de rezultatele bune care încep să apară, suntem încă departe de nivelul altor țări din Europa. Tocmai de aceea, vom continua să contribuim la o mai bună informare a publicului larg privind riscurile la care ne expunem și modul în care le putem gestiona”, a declarat Roxana BĂLUȚĂ, Specialist Asigurări de Viață & Sănătate și Coordonator Programe UNSAR.
Asigurările voluntare de sănătate protejează suplimentar bugetul familiei în cazul producerii unei îmbolnăviri sau a unui accident cu consecințe nedorite și, adesea, costisitoare, facilitând accesul oamenilor la serviciile medicale necesare restabilirii stării de sănătate. Totodată, acestea sunt, deopotrivă, și o soluție de prevenție și depistare precoce.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0