„Primul meu business plan”, program de educaţie antreprenorială lansat de Ministerului Economiei, continuă seria de seminare în ţară cu prezentări organizate la Galaţi, la Universitatea „Dunărea de Jos”, în aula “Virgil Madgearu” a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, anunţă instituţia într-un comunicat.
“Mă bucur că am reuşit să ducem programul “Primul meu business plan” şi în afara Bucureştiului, în oraşe în care studenţii au acces la mai puţine programe de antreprenoriat, la mai puţine conferinţe sau evenimente de networking. Însă dorinţa lor de a crea un proiect este la fel de mare şi merită să aibă de la cine să înveţe. Cei care se gândesc să îşi fondeze o afacere au nevoie de modele şi au nevoie să audă cât mai multe poveşti despre antreprenoriat: despre frumuseţea construirii unei afaceri, despre dificultăţile acesteia, despre ce înseamnă să te bucuri pentru un client nou sau să pierzi totul.”, a declarat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei.
La evenimentul de la Galaţi,, participă Bogdan Chiriac, director executiv al reţelei de farmacii Myosotis, Iulia Popa, fondatoare a producatorului de mobilă Keros Design şi Marius Geru, fondatorul companiei de software Thecon.
Workshopurile din cadrul programului „Primul meu business plan” se adresează studenţilor de la opt universităti de stat şi private şi sunt susţinute de antreprenori şi reprezentanţi ai instituţiilor statului care acordă finanţare nerambursabilă sau administrează granturi din fonduri europene, se mai precizează în comunicat.
Prima întâlnire în afara oraşului București a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie, la Sibiu la Universitatea „Lucian Blaga”. Seminarul a fost susţinut de Claudia Pilat, fondatoare a agropensiunii Insula Christiana (judeţul Sibiu), consultant pentru fonduri prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) şi Ionuţ Munteanu, cofondator şi CEO al companiilor de software Eventya şi iConsult.
Studenţii au avut, atunci, ocazia să afle poveştile celor doi întreprinzători, să adreseze întrebări şi să îşi prezinte ideile de business. Printre planurile de afaceri ale studenţilor s-au numărat o aplicaţie Smartphone pentru scădere ponderală, o platformă online pentru maşini second-hand, un spaţiu de lucru pentru studenţi (hub creativ) au o cafenea pentru persoane cu dizabilităţi. Unele dintre ideile prezentate la Sibiu au primit burse de training online în domeniul antreprenoriatului din partea Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri (FNTM).
Programul “Primul meu business plan” se derulează în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universităţile din Bucureşti, Politehnica, „Spiru Haret”, ”Nicolae Titulescu”, ”Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu şi Universitatea „Petrol-Gaze” din Ploieşti.
De asemenea, proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Fundaţia Natională a Tinerilor Manageri (FNTM), care oferă 100 burse pentru studenţi. Acestea constau în programe de training online în domeniul antreprenoriatului.
Programul oferă stagii de CEO/ Entrepreneur shadowing (timp petrecut alături de un antreprenor sau CEO) şi internship-uri pentru studenţi.
“Primul meu business plan” îşi propune implicarea unui număr de cel puţin 100 de studenţi din fiecare universitate. La finalul primului an, ar trebui ca minim 1.000 de studenţi să fi parcurs programul, se mai arată în comunicat.
COMMENTS