Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) a organizat în ultima seară a lunii ianuarie, la hotelul Radisson Blu din Capitală, cea de-a 4-a ediţie a Galei Premiilor ANIS, decernate pentru performanţele din 2017. Un format nou al serii, o organizare ireproşabilă, un juriu ales cu discernământ, precum şi un maestru de ceremonii notoriu, în persoana jurnalistului George Buhnici.
Cel care a deschis evenimentul a fost preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii, Teodor Blidăruş, care a împărtăşit celor peste 100 de invitaţi amănunte despre ţintele ANIS pe anul în curs.
„Există două obiective, două teme strategice pentru ANIS pe care vrem să le abordăm în 2018; discutăm despre educaţie şi inovaţie. Dorim să contribuim la dublarea numărului de absolvenţi în IT. Acesta este principalul obiectiv pe care ni-l propunem. Ne dăm seama cu toţii că este un lucru complicat, cu bătaie lungă, dar cu toţii ştim că trebuie să facem lucrul acesta. Nu numai noi, cei din IT, ci toţi cei care de fapt sunt interesaţi de bunăstarea României şi de creşterea României.
În ceea ce priveşte inovaţia, dorim dublarea numărului de start-up-uri care sunt membre în ANIS, iar trendul trebuie păstrat în anii următori. Sunt foarte multe fonduri de investiţii care vin în 2018 în România şi este important ca acestea să aibă în ce să investească”, a spus Teodor Blidăruş.
În cadrul Galei ANIS 2018 au fost acordate 9 premii, după cum urmează:
– Education Program of the Year – Aiming for the olympiad!/Fundaţia eMAG;
– Client of the year – PPT/ZITEC;
– Startup of the Year – Cargo Planning;
– R&D Project of the Year – Quuck Board/Cornerstone Technologies;
– Software Outsourcing Project of the Year – Adventia/Cornerstone Technologies;
– Software Product of the Year – XD/Adobe Systems România;
– CSR Program of the Year – #1024/ZITEC;
– Member of the Year – DB Global Technology;
– Company of the Year – Endava;
În 2018, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) marchează 20 de ani de existenţă. La această oră, ANIS reuneşte 140 de companii-membru, care laolaltă rulează anual peste 2,5 miliarde de euro şi au ca angajaţi peste 25% din forţa de muncă specializată din domeniu.
COMMENTS