Grapini: Trepuie să susţinem capitalul autohton, pentru a încuraja creşterea economică

business

Autorităţile trebuie să ia măsuri de susţinere a capitalului autohton, pentru a ajunge măcar la nivelul mediei europene în ceea ce priveşte dezvoltarea economică a ţării, consideră ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini.

“Este nevoie să susţinem capitalul autohton, pentru a ajunge măcar la nivelul mediei europene în ceea ce priveşte dezvoltarea economică. În plus, dorinţa mea este ca etica să fie vectorul după care să operăm pe piaţa din România. În ceea ce priveşte măsurile legislative luate în acest an, efectele lor se vor vedea în anii următori”, a declarat Maria Grapini, cu ocazia lansării, de către Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a “Cartei Albe a IMM-urilor din România 2013”. Ea a precizat că intenţionează să sprijine tipărirea unui volum care să cuprindă o listare a produselor tradiţionale româneşti. În paralel, ministerul pe care îl conduce are în vedere organizarea a două ediţii anuale ale unui târg de contractare a produselor româneşti.

Grapini  a declarat că de la preluarea mandatului a avut ca principală preocupare implementarea unei etici în afaceri care să genereze un mediu de business echitabil. “În prezent facem demersuri să simplificam şi să îmbunătăţim cadrul de reglementare în domeniul IMM-urilor, mediului de afaceri şi al turismului, pregătind modificarea Legii IMM-urilor, Legii Cooperaţiei, elaborăm o noua lege a turismului şi ne aducem contribuţia la elaborarea Codului Insolvenţei”, a arătat ministrul.

Totodată, Grapini a amintit că proiectul „Cumpară un produs românesc de calitate” a fost lansat pentru a stimula meşteşugurile şi micile industrii din România, prin promovarea produselor acestora în unităţile hoteliere.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0