Doi clujeni au părăsit corporația și pun bazele unui business care va oferi noi perspective domeniului medical din România

Doi clujeni au părăsit corporația și pun bazele unui business care va oferi noi perspective domeniului medical din România

Emil Sâncrăian și Bogdan Haș, doi foști manageri în companii de top din industria pharma și cea a dispozitivelor medicale, au inițiat un business care va oferi noi perspective industriei medicale din România.
Cei doi antreprenori au pus bazele companiei Global Med Care, un proiect care promite să redefinească standardele în domeniul medical românesc. Concentrându-se pe zona de Chirurgie, Chirurgie Plastică și Dermatologie, cei doi antreprenori au ca scop transformarea modului în care se abordează aceste specialități în România. Obiectivul proiectului este de a introduce tehnologii de ultimă oră și tratamente inovative, facilitând accesul profesioniștilor din domeniul medical și al pacienților la aceste tipuri de tratamente, estimând o cifră de afaceri de peste 6 milioane de euro până la finele anului 2026.
Soluții terapeutice complete și integrate
Cei doi clujeni, Emil Sâncrăian și Bogdan Haș, au coagulat până în acest moment 15 companii globale de top, fiecare aleasă strategic, printre care se numără: Baxter, Allergan Aesthetics, Urgo Aesthetics, Corza Medical (Quill), Silimed, TSK Laboratories și Marina Medical. Aceste companii, pe care organizația clujeană le va reprezenta în România vor fi incluse într-un serviciu complet de promovare medicală, distribuție și educație medicală.
„Sunt convins că Global Med Care va deveni în cel mai scurt timp unul dintre principalii jucători din piața dispozitivelor medicale din România. Cu o vastă experiență în domeniu, atât eu cât și colegul meu am dezvoltat proiecte de succes și am fost conectați cu piața dispozitivelor medicale, atât local, cât și internațional. Am discutat cu profesioniștii din domeniul medical și am identificat noi nevoi ale pieței, iar proiectul nostru este conceput pentru a le răspunde. Principala problemă pe care am observat-o este lipsa soluțiilor complete și ineficiența anumitor soluții actuale. Ne propunem să remediem aceste aspecte, aducând tehnologii și soluții terapeutice noi în România”, spune Bogdan Haș co-fondator Global Med Care.
„Portofoliile noastre de produse se completează sinergic, ne concentrăm să oferim profesioniștilor din domeniul sănătății soluții terapeutice complete și integrate, nu doar produse individuale. Indiferent de specialitate, ne angajăm să asigurăm siguranța și eficiența în orice intervenție chirurgicală, oferind medicilor acces la soluții complete pentru fiecare etapă a procedurii, de la instrumentar medical, fire de sutură până la programe de recuperare post-operatorii”, adaugă Emil Sâncrăian, co-fondator Global Med Care.

În domeniul Dermatologiei și Chirurgiei Plastice, două tehnologii de ultimă oră atrag atenția. Prima este o nouă generație de lasere fracționate non-ablative, cu o greutate totală de doar 680 de grame, care oferă soluții pentru rejuvenarea facială și tratamentul keratozelor actinice, cicatricilor atrofice și vergeturilor.
Cealaltă tehnologie este un tratament inovator bazat pe factori de creștere și exozomi, conceput pentru a revitaliza și regenera pielea îmbătrânită la nivel celular. Compania parteneră este lider în bioinginerie avansată, producând exozomi sintetici cu o compoziție unică (25 de miliarde).
Contribuția la educație medicală
Cei doi antreprenori consideră componenta de educație una extrem de importantă pentru o bună funcționare a domeniului medical, motiv pentru care, vor investi în această zonă, organizând training-uri de educație medicală, inclusiv până la nivelul de a realiza un kit de instrumente medicale care să ajute studenții de la facultățile de medicină din întreaga țară.
„Ne dorim să investim mult în educație, fiindcă doar așa investim în viitor. Vom fi parte integrantă din organizarea de workshop-uri de dezvoltare a abilităților și tehnicilor medicale, începând de la studenții. Am realizat deja un prim pas în acest sens, deoarece am creat un kit cu instrumente medicale și mulaje anatomice care, în cel mai scurt timp, va circula prin țară ca suport pentru toate asociațiile studențești”, explică Bogdan Haș.
„Ne propunem să dezvoltăm un consiliu al experților din domeniile Chirurgiei Generale, Chirurgiei Plastice și Dermatologiei, inclusiv medici cu experiență în elaborarea programelor de educație medicală. Colaborăm cu universitățile de medicină și farmacie pentru a sprijini asociațiile studențești în organizarea de training-uri și workshop-uri hands-on.
Avem un parteneriat solid cu un producător român de mulaje anatomice pentru a asigura succesul acestor inițiative”, completează Emil Sâncrăian.
În 2025, antreprenorii își propun să depășească granițele țării, majoritatea contractelor cu partenerii incluzând acest aspect. Țările vizate sunt: Republica Moldova, Ungaria, Serbia și Bulgaria. Compania își dorește să aibă o prezență directă în aceste piețe, dar fondatorii sunt deschiși și la parteneriate de co-promovare cu companii care împărtășesc aceeași viziune și abordare ca a lor. Atât în România, cât și în străinătate, viziunea companiei Global Med Care rămâne aceeași: facilitarea accesului profesioniștilor din domeniul medical la tehnologii de ultimă oră printr-o abordare completă. Aceasta include promovarea medicală a produselor, asigurarea acurateții informațiilor medicale transmise, suportul clinic pre și post-vânzare și distribuirea/expedierea produselor în maxim 24 de ore de la primirea unei solicitări.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0