Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente plății pentru rambursarea principalului pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor

Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente plății pentru rambursarea principalului pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor

Printr-un comunicat de presă, Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 12/08/2024, distribuie sumele de bani aferente rambursării principalului în valoare de 100 LEI/ instrument financiar pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor (simbol R2408A). Emitentul va plăti deţinătorilor de titluri de stat sumele de bani aferente, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central.

Deţinătorii de titluri de stat care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul deţinătorilor emitentului, la data de 01/08/2024.

Deţinătorii de titluri de stat care sunt clienți ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central își pot încasa sumele de bani prin intermediul acestuia.

Pentru deţinătorii de titluri  care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceștia.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare și registru.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0