Vista Bank și Vista Leasing au acordat unui joint venture al SOLEK și WOOD & Co.  un credit de 20,5 milioane EURO pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic  în județul Mehedinți

Vista Bank și Vista Leasing au acordat unui joint venture al SOLEK și WOOD & Co. un credit de 20,5 milioane EURO pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic în județul Mehedinți

Facilitatea a fost acordată de Vista Bank și Vista Leasing, ambele în calitate de Finanțatori, în timp ce Vista Bank a acționat și ca Intermediar Principal, Agent, Administrator al garanțiilor și Bancă-administrator al conturilor. Facilitatea de 20,5 milioane de euro va fi utilizată de Gogosu Solar Energy SRL, membră a Solek Group, pentru a dezvolta un parc fotovoltaic cu o capacitate instalată totală de 42MWp în comuna Gogoșu, județul Mehedinți.

Georgios Athanasopoulos, CEO al Vista Bank, a declarat cu ocazia semnării: “Suntem încântați să acordăm acest credit sindicalizat companiei Gogosu Solar Energy SRL, un joint venture între Solek Group și WOOD & Co. – un jucător global important pe piața de energie regenerabilă. Avem ambiția de a sprijini tranziția la energia verde și de a încuraja companiile din domeniul energetic să investească și să inoveze în modalități prietenoase cu mediul de a produce energie electrică. Împreună putem atinge mai rapid obiectivele comune de independență energetică și sustenabilitate.”

Zdenek Sobotka, CEO și proprietar, a declarat: „Acest moment important marchează un progres semnificativ în misiunea noastră de a stimula producția de energie sustenabilă și de a contribui la tranziția energetică în România. Este, de asemenea, primul dintre multele proiecte pe care le dezvoltăm împreună cu partenerii noștri de la WOOD & Co. în care SOLEK acționează ca dezvoltator și furnizor de servicii EPC și de exploatare şi întreţinere (O&M). Sprijinul financiar oferit de WOOD & Co. subliniază încrederea investitorilor atât în viabilitatea și impactul proiectului, cât și în România ca piață-cheie în peisajul energiei regenerabile.”

Andrej Zverzhanovski, Director de investiții la SOLEK, a declarat: „Centrala de Energie Solară Gogoșu, cu o capacitate planificată de 42 MWp, va genera peste 60 GWh de energie curată la conectarea la rețea în martie 2025 și reprezintă o componentă crucială a Strategiei Solek de a-și extinde portofoliul în România unde are în curs de dezvoltare peste 200 MW de parcuri solare și de baterii. Am făcut progrese enorme din ianuarie 2024, când abia cercetam proiectul, până astăzi, când am depășit pragul de 30% de construcție.” a spus Andrej Zverzhanovski, director de investiții la SOLEK. „Toate acestea nu ar fi putut fi posibile fără echipa noastră locală, partenerul nostru în joint venture și sprijinul capabil și puternic din partea Vista Bank”.

Vaclav Kula, Director de investiții la WOOD, a declarat: „La WOOD & Co., ne-am luat angajamentul să accelerăm tranziția Europei la energia regenerabilă, iar acest proiect marchează un pas important în această direcție. Prin canalizarea unor resurse semnificative în proiecte de energie curată, contribuim nu doar la decarbonizarea sectorului energetic, ci și la îmbunătățirea securității energetice regionale. Acest proiect exemplifică viziunea noastră strategică de a crea valoare durabilă, pe termen lung, atât pentru investitorii noștri, cât și pentru comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. Peisajul european al energiei regenerabile oferă oportunități extraordinare și suntem încântați să continuăm să generăm schimbări relevante în regiune.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0