În ultimii 3 ani, companiile de asigurări Membre ale UNSAR au achitat despăgubiri de circa 11 milioane EUR în baza asigurărilor de răspunderi dedicate afacerilor, conform unei analize efectuate la nivelul asociației.
Această valoare a fost plătită pentru 4.600 de dosare de daună care corespund unor cheltuieli generate de producerea anumitor prejudicii terțelor persoane de către companiile asigurate. Aceste cheltuieli pot fi pentru acoperirea daunelor materiale, a cheltuielilor de judecată, dar chiar și a celor medicale ca urmare a unor vătămări corporale de care compania asigurată este răspunzătoare.
“O asigurare de răspundere față de parteneri, indiferent că sunt angajați, clienți, furnizori, distribuitori sau proprietarii clădirii în care ne desfășurăm activitatea, este un semn de responsabilitate managerială și de bună guvernanță – în contextul în care această asigurare poate fi chiar garanția continuității afacerii în cazul în care producem accidental daune unor parteneri”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.
În prezent, doar 6% dintre companiile active din România dețin o asigurare de răspundere civilă legală și/sau profesională. Cu toate acestea, interesul față de această formă de asigurare a crescut cu 20% față de anul 2022.
“Sunt riscuri pe care le luăm în considerare doar din punctul de vedere al daunelor directe pe care le pot produce. Dar, de exemplu, un incendiu poate produce, pe lângă daunele materiale și financiare proprii, și prejudicii importante angajaților, colocatarilor, clienților sau partenerilor de business. Un plan #BusinessSOS dedicat specificului unei afaceri va face mereu diferența într-un litigiu”, a precizat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.
Mai multe detalii despre soluțiile potrivite în aceste scenarii putem afla de la #OAMENIIdinAsigurări din podcastul #BusinessSOS, disponibil AICI.
Demersul #BusinessSOS se adresează antreprenorilor care doresc să devină mai responsabili și să se informeze despre soluțiile de protecție financiară, în baza cărora companiile de asigurări achită zilnic despăgubiri de aproape 1 milion de lei.
COMMENTS