Cea de-a XIII-a ediție a competiției gastronomice „Arena Bucătarilor”, un eveniment de prestigiu organizat de Selgros România, și-a desemnat câștigătorii.
Dintre cei opt finaliști talentați, au urcat pe podium: Paul-Andrei Antohi (locul I), Mirel-Cristian Ruha (locul al II-lea) și Petre Mihai Robert (locul al III-lea). Cei trei au primit premii în valoare de 40.000 de lei, 25.000 de lei și, respectiv, 15.000 de lei.
„Arena Bucătarilor este mai mult decât o competiție – este un eveniment care celebrează arta culinară și este o dovadă a angajamentului nostru pentru susținerea dezvoltării industriei HoReCa. Felicitări câștigătorilor și tuturor participanților, care au demonstrat, prin pasiune, creativitate și profesionalism, că bucătăria este o adevărată artă!”, a declarat Robert Hellwagner, CEO Selgros România.
Competiția „Arena Bucătarilor” s-a desfășurat în perioada 16 – 17 noiembrie, în cadrul FoodService & Hospitality Expo 2024, eveniment găzduit de Hala Laminor din Capitală. 16 bucătari talentați s-au întrecut în semifinalele competiției, pregătind un preparat care să conțină prepeliță, chimion, anason, ingrediente impuse de organizator. Dish-urile acestora au fost atent evaluate de către un juriu internațional de prestigiu. Ulterior, doar opt dintre concurenți au ajuns în finală, unde au avut de gătit un preparat inspirat de ingrediente obligatorii, precum: mușchiuleț de porc, ficat de porc, gutuie și salvie. Preparatul lui Paul-Andrei Antohi, denumit „Texturi diferite din mușchiuleț de porc”, a impresionat juriul, care i-a acordat cel mai mare punctaj.
Din juriul de degustare au făcut parte: Chef Ciprian Nicolescu (România), Chef Eleftherios Antoniadis (Germania), Chef Ivaylo Hristov (Germania), Chef Tobias Sailler (Austria), Chef Peter Bartosz (Polonia) și Chef Christoph Pop (Elveția).
Juriul tehnic a avut următoarea componență: Lady Chef Cornelia Ghisoi (România), Chef Daniel Senst (Austria), Chef Dominic Portmann (Elveția) și Chef Leo Aichinger (Austria).
Pe lângă organizarea competiției ,,Arena Bucătarilor”, Selgros a fost partener principal al FoodService & Hospitality Expo 2024, cea mai importantă expoziție B2B dedicată profesioniștilor din industria alimentară, a băuturilor, Retail și HoReCa din România și Europa de Sud-Est. În cadrul evenimentului, standul Selgros și-a întâmpinat clienții gastronomi cu varietatea, calitatea și prospețimea produselor din Pescăria și Carmanageria proprie, iar specialiștii din cadrul companiei au purtat discuții la nivel individual cu partenerii din HoReCa și le-au prezentat acestora sortimentele și serviciile personalizate pe care Selgros România le oferă cu profesionalism.
COMMENTS