Noul management al Exim Banca Romaneasca, aprobat de actionari

Noul management al Exim Banca Romaneasca, aprobat de actionari

Conducerea Exim Banca Romaneasca va fi asigurata in urmatorii patru ani de Traian Halalai in calitate de presedinte executiv, Lidia Stan – vicepresedinte executiv responsabil cu activitatea de retail/CFO, Catalin Parvu – vicepresedinte executiv responsabil cu activitatea corporate si trezorerie si Codin Nastase – vicepresedinte executiv responsabil cu activitatea de control intern/CRO, in urma deciziei de astazi a Adunarii Generale a Actionarilor. 

Totodata, Adunarea Generala a Actionarilor a decis si completarea structurii Consiliului de Administratie (CA) al bancii cu componenta neexecutiva, respectiv Andrei Razvan Micu – membru neexecutiv si presedinte al CA si Nina Puiu, Cristi Marcel Spulbar, Dragos Gratian Popa si George Liviu Maha – membri neexecutivi independenti. 

Nominalizarile pentru noua conducere a bancii urmeaza sa fie transmise Bancii Nationale a Romaniei in vederea autorizarii. 

Traian Halalai, nominalizat pentru un nou mandat la conducerea bancii, a preluat managementul EximBank in noiembrie 2012, cand banca se situa pe locul 21 in topul bancilor din Romania dupa activele administrate. Deciziile strategice si cele operationale, precum si actiunile intreprinse in timp au permis bancii sa performeze si sa-si intareasca pozitia pe piata, devenind una dintre cele mai valoroase companii romanesti si intrand in Topul celor mai mari 10 banci dupa active. In decembrie 2022, banca a finalizat procesul de fuziune prin absorbtie intre EximBank, in calitate de e societate absorbanta, si Banca Romaneasca, in calitate de societate absorbita, schimbandu-si denumirea in Exim Banca Romaneasca. Fuziunea a reprezentat o premiera pe piata bancara romaneasca fiind prima oara in istoria banking-ului cand o banca cu capital de stat preia o banca privata, marcand totodata intrarea pe segmentul retailului bancar a unui nou jucator, puternic si pregatit sa contribuie la diversificarea ofertelor bancare si, in acelasi timp, permitand majorarea ponderii capitalului romanesc in industria bancara. 

In prezent, Exim Banca Romaneasca ocupa pozitia a opta in clasamentul bancilor din Romania dupa activele administrate si continua sa evolueze in conditii de eficienta si profitabilitate, asigurand o crestere sustenabila a afacerilor. Astfel, in primele zece luni ale acestui an, Exim Banca Romaneasca a inregistrat o crestere a veniturilor operationale cu 21% fata de perioada similara a anului trecut, contabilizand totodata si o majorare cu 12% a profitului net.

Exim Banca Romaneasca este o banca universala ce are ca actionar majoritar statul roman care detine, prin Ministerul Finantelor Publice, 98,86% din capitalul social, restul actiunilor fiind in posesia actionarilor minoritari persoane fizice si juridice – 1,14%.

Banca ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Exim Banca Romaneasca opereaza o retea nationala de distributie de 82 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, retea care ii permite sa fie aproape de clientela de retail si corporate si sa implementeze diverse programe de dezvoltare romanesti si europene. In plus, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, Exim Banca Romaneasca este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0