Allevo și Bakken & Bæck au demarat proiectul Whizzer

Allevo și Bakken & Bæck au demarat proiectul Whizzer

Allevo, cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul Programului „Creșterea IMM-urilor din România”, a demarat joi, 23 ianuarie 2020, proiectul Whizzer, conform contractului de finanțare 2018/115906.

Proiectul se implementează în București, are termen final de implementare data de 30 noiembrie 2021 și o valoare totală de 738.375 de euro, din care asistență financiară nerambursabilă de 420.000 de euro. Proiectul Whizzer are ca finalitate dezvoltarea unei aplicații software distribuită în regim open source, construită pentru IMM-uri în scopul de a le facilita accesul la operațiuni financiare oferite ca serviciu și care să le ajute să își automatizeze și centralizeze fluxurile financiare, la un cost redus. Grupul țintă este alcătuit din IMM-uri și bănci din România și alte țări Europene.

Aplicația dezvoltată prin proiect include o componentă de inteligență artificială care asigură o analiză detaliată a datelor procesate. Această componentă este proiectată și dezvoltată de compania Bakken & Bæck AS, un studio de dezvoltare de produse digitale, cu o vastă experiență în crearea de capabilități AI și machine learning. Acest parteneriat este susținut de relațiile bilaterale dintre Norvegia și România, promovate prin programul de finanțare. Parteneriatul permite Allevo să beneficieze de expertiza complementară a Bakken & Bæck, pentru a construi o soluție finală revelantă industriei financiare.

Obiectivele specifice sunt:

  1. O soluție software cu licență open source (GPL v3) dezvoltată de Allevo, care oferă operațiuni financiare as a service către IMM-uri, pentru a le ajuta să automatizeze și să centralizeze fluxurile financiare uzuale la cost redus: balanță, plăți salariale, facturi, cashflow, accounts payable and receivable, raportare lichiditate;
  2. Poziții full-time permanent create: 4 poziții care includ: 1 analist, 1 dezvoltator, 1 tester, 1 inginer de sistem;
  3. O creștere estimată a cifrei de afaceri de 28% până în 2023, raportat la 2018;
  4. O creștere estimată a profitului de 66% până în 2023, raportat la 2018.

Proiectul are ca scop creșterea ratei de incluziune financiară, adresând ecosistemul format din bănci, prestatori de servicii financiare și IMM-uri din Europa. Accentul cade pe IMM-uri, din punct de vedere al armonizării sș comunicării printr-o infrastructură de open banking cu un design revoluționar.

Finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul Programului „Creșterea IMM-urilor din România”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0