APC by Schneider Electric a lansat noua gamă Smart-UPS On-Line, care reprezintă prima gamă de UPS-uri monofazate cu factor de putere unitar existente pe piața din România, în domeniul de puteri 6-10 kVA. Din noua gamă fac parte și UPS-uri de 5 kVA cu factor de putere pe ieșire 0,9.
„În contextul instabilității prețurilor la energie și al preocupărilor pentru eficiență energetică, profesioniștii din IT și din sectorul clădirilor își propun să minimizeze pierderile, cu ajutorul unei compatibilități crescute între infrastructură și cerințele IT. UPS-urile din această gamă, cu factor de putere pe ieșire unitar, asigură reducerea pierderilor, precum și eliminarea complexității în specificarea protecției alimentării cu energie electrică. Factorul de putere unitar oferă mai multă energie activă pentru sursele cu corecție a factorului de putere, întâlnite în majoritatea serverelor IT și echipamentelor de rețea de generație nouă”, a declarat Mirela Danciu (foto), Vicepreședinte APC by Schneider Electric, într-o conferinţă de presă.
Noile UPS-uri oferite de APC by Schneider Electric folosesc topologia on-line cu dublă conversie. Această topologie oferă cea mai ridicată disponibilitate, datorită faptului că invertorul este în funcțiune permanent și furnizează tensiune perfect stabilizată pe ieșirea UPS-ului astfel că aceste UPS-uri pot fi utilizate pentru a proteja echipamentele care nu acceptă nici cele mai mici întreruperi de tensiune sau variații de frecvență (spre exemplu, dispozitivele cu surse de alimentare lineare, folosite mai ales în sistemele de control al proceselor din industrie).
În același timp, pentru că cele mai multe computere și echipamente de rețea pot rezista întreruperilor scurte de tensiune (>20ms), Smart-UPS On-Line poate fi utilizat în modul „green”i de operare cu un grad înalt de eficiență. În stare stabilă a rețelei de alimentare, operațiile de conversie dublă sunt evitate pentru a asigura o eficiență de 97% a UPS-ului. Acest lucru nu reduce doar consumul de energie și costurile, ci și capacitatea de răcire necesară deoarece unitățile produc mai puțină căldură. O căldură disipată redusă contribuie la o durată de viață extinsă în cazul componentelor cheie precum bateriile.
COMMENTS