Asociația Română pentru Energie Eoliană lansează programul RESInvest, de dezvoltare a lanțului de producție în sectorul energiei regenerabile în România

Asociația Română pentru Energie Eoliană lansează programul RESInvest, de dezvoltare a lanțului de producție în sectorul energiei regenerabile în România

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) anunță lansarea programului RESInvest, dedicat localizării lanțului valoric pentru energia regenerabilă în România, prin încurajarea producției locale de tehnologie destinată sectorului regenerabilelor și crearea de oportunități de investiții, bazate pe fonduri europene. RESInvest vine cu recomandări de bune practici pentru dezvoltarea sectorului energiei regenerabile și dezvoltă proiecte pentru integrarea de noi activități profesionale pe piața forței de muncă, actualizarea curriculumului și siguranța în muncă.
Obiectivele RESInvest vor fi prezentate în cadrul unor evenimente desfașurate pe parcursul lunilor mai și octombrie 2021, cu participarea tuturor actorilor importanți din acest sector.
„În contextul angajamentelor asumate de România prin planurile naționale pentru energie regenerabilă și al obiectivelor Comisiei Europene de accelerare a decarbonizării până în 2050, estimăm o creștere semnificativă a proiectelor de noi capacități de energie regenerabilă. Pentru realizarea acestor proiecte, este nevoie de resurse semnificative pe care România are potențialul de a le produce, cu impact direct în dezvoltarea economică a țării și pentru tranziția energetică mai ușoară”, a declarat Carlo Pignoloni, președintele Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA).
RWEA consideră că există importante sectoare care pot fi atrase și relocate în România, precum cel de producție a echipamentelor pentru instalațiile de energie regenerabilă, inclusiv pregătirea de personal calificat pentru operarea și mentenanța acestora. România poate deveni un hub de know-how prin dezvoltarea unui lanț valoric local pentru energia regenerabilă bazat pe planurile naționale de cercetare și inovare, precum și pe concepte tehnologice adiacente precum stocare, hidrogen, transport și digitalizare.
Transformarea acestor oportunități într-un beneficiu real pentru industria românească se poate realiza doar dacă vor exista ținte cu termene clare, asumate de către Guvernul României, în ceea ce privește dezvoltarea de noi capacități de producție a energiei regenerabilă și de stocare, de tehnologii și sisteme bazate pe hidrogen, precum și atragerea de noi lanțuri de producție industriale spre România.
Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) este cea mai puternică asociație de energie regenerabilă din România. Aceasta participă în mod activ și constructiv, din anul 2008, la procesul de transformare a pieței energetice românești, având un efectiv de 3.000 MW instalați și noi capacități de energie eoliană în dezvoltare, furnizori de servicii conexe, precum și programe de reconversie și formare profesională, contribuind la tranziția de la energia fosilă la energia verde, curată.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0