Grupul Asseco South Eastern Europe (ASEE) a anunțat rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru al anului fiscal 2016 și integral 2016. Cunoscut ca unul dintre cele mai mari grupuri de companii IT din zona de producție și implementare a propriilor soluții și servicii software care operează și pe piața din România, Asseco SEE raportează venituri în creștere la finalul lui 2016 de 130,4 milioane euro și profit de 11,8 milioane euro, cu 13% mai mare față de cel obținut în 2015. Rezultatele Grupului în 2016 confirmă din nou o performanță financiară solidă a companiei.
Rezultatele financiare pe scurt
TRIMESTRUL 4 – 2016
– Veniturile din vânzări s-au ridicat la 40,9 milioane EUR, o creștere de 24% (creștere de două cifre a veniturilor din vânzări în sectorul bancar – venituri atingând 11 milioane EUR, o creștere de 22%; creștere de două cifre a veniturilor din vânzări în sectorul Plăți – venituri atingând 12,9 milioane EUR, o creștere de 37%; creștere de două cifre a veniturilor din vânzări în sectorul de Integrare a Sistemelor – venituri atingând 17 milioane EUR, o creștere de 18%)
– Profit din exploatare în cuantum de 4,6 milioane EUR, o creștere de 37%
– Rentabilitate operațională de 11%
– Profit net totalizând 7,2 milioane EUR, o creștere de 78%
ANUL 2016
– Veniturile din vânzări s-au ridicat la 130,4 milioane EUR, o creștere de 12% (creștere de două cifre a veniturilor din vânzări în sectorul Plăți – venituri atingând 45.6 milioane EUR, o creștere de 19%; creștere de două cifre a veniturilor din vânzări în sectorul de Integrare a Sistemelor – venituri atingând 51,4 milioane EUR, o creștere de 12%)
– Profit din exploatare în cuantum de 13 milioane EUR, o creștere de 2%
– Rentabilitate operațională de 10%
– Profit net totalizând 11,8 milioane EUR, o creștere de 13%
– Comenzile pentru 2017 ating 79,1 milioane EUR, creștere de 2%
Creșterea veniturilor din vânzări în trimestrul 4 – 2016 a fost raportată de toate diviziile Grupului ASEE. Creșterea cea mai mare, de 37%, comparativ cu ultimele trei luni ale anului 2015, a fost generată de sectorul Plăți care a atins 12,9 milioane EUR. Creșteri mai mari ale vânzărilor au provenit în principal din mentenanță POS și ATM în România, Serbia și Macedonia. În Serbia, ChipCard, responsabilă cu procesarea cardurilor, a contribuit suplimentar la nivelul veniturilor din vânzări.
Trimestrul 4 – 2016 a fost foarte bun pentru sectorul bancar. Veniturile generate de divizia bancară au crescut cu 22% față de aceeași perioadă a anului trecut, totalizând 11 milioane EUR. Cele mai mari sume au fost generate de soluțiile de autentificare și mobile vândute de ASEE în Croația.
Veniturile din vânzări ale diviziei de Integrare Sisteme au totalizat 17 milioane EUR în trimestrul 4, cu 18% mai mult decât în aceeași perioadă a anului anterior. Venituri mai mari au fost generate în principal din furnizarea de software și infrastructură a terților și servicii de integrare în Macedonia, Serbia și România.
„Rezultatele solide ale trimestrului 4 din 2016 au contribuit la rezultate bune ale întregului an. În ultimele trei luni ale lui 2016 am observat un interes crescut pentru soluțiile noastre de autentificare și mobile, precum și pentru platforma proprietară omnicanal Digital Edge, care le permite băncilor să efectueze transformarea digitală. M-a bucurat, de asemenea, să constat o cerere mai mare pentru soluția noastră Live contact center, pe care am vândut-o, printre altele, Tunelului Eurasia, care leagă partea europeană de cea asiatică a Istanbulului”, a comentat Piotr Jeleński (foto), Președintele Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.
Asseco SEE (România) este una dintre cele mai mari companii integratoare și furnizoare de sisteme, soluții și servicii IT din țară și dezvoltatoare de aplicații software dedicate domeniului bancar. Asseco South Eastern Europe din care face parte, este cunoscut de asemenea ca unul dintre cele mai mari grupuri de companii IT din zona de producție și implementare a propriilor soluții și servicii software în regiunea de sud-est a Europei (Serbia, Croaţia, România, Macedonia, Muntenegru, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Kosovo, Albania, Bosnia-Herțegovina) și Turcia. Mai mult de 10 bănci din cele 15 cele mai mari din această parte a Europei sunt deja clienți ai Asseco SEE.
Cu sediul în Polonia, Asseco SEE este deținută de Grupul Internațional Asseco cu operațiuni în Europa, Statele Unite ale Americii dar și Israel, Japonia și Canada. Companiile Grupului Asseco sunt listate la Bursa de Valori din Varșovia, Tel Aviv Stock Exchange, precum și NASDAQ Global Markets. Grupul este clasat pe locul 6 în lista furnizorilor de software de top din Europa, conform Topului Truffle “100 European Software Vendors „, elaborat în 2015.
COMMENTS