- Toate cele 350 de apartamente vor fi construite în acord cu tendințele globale privind sustenabilitatea și reducerea amprentei de carbon.
- Clădirile vor fi dotate cu panouri solare pentru prepararea apei calde menajere și cu recuperatoare de căldură.
- Tâmplăria exterioară va folosi ferestre tripan, care reduc consumul de energie.
- Parcările vor fi pregătite pentru a permite, în viitor, încărcarea mașinilor electrice.
Atria Urban Resort, complex rezidențial dezvoltat în sectorul 1 din București, în vecinătatea Lacului Străuleşti, de Cityring Development, în parteneriat cu EVERGENT Investments, începe construcția a 350 de apartamente noi, incluse în Faza a 3-a a proiectului, după ce recent a obținut autorizația de construcție și toate avizele necesare. Clădirile Atria Urban Resort vor oferi cea mai înaltă rată de eficiență energetică. Atria Urban Resort este unul dintre puținele proiecte rezidențiale din Capitală care au luat în calcul soluții de sustenabilitate și protecție a mediului, în acord cu tendințele internaționale pentru reducerea amprentei de carbon, de aceea, construcțiile demarate începând din această fază a proiectului vor fi prevăzute cu panouri solare pentru prepararea apei calde menajere și recuperatoare de căldură HRV în apartamente.
Cele 350 de apartamente construite în Faza a III-a vor fi un mix de studiouri și apartamente cu 2, 3 și 4 camere, din care unele vor avea grădini proprii. Faza a III-a va fi construită pe o suprafață totală de 22.834 mp, iar durata lucrărilor va fi de 20 de luni. Astfel, în 2023, clădirile aferente Fazei a III-a vor fi ridicate și în curs de finisare/amenajare.
Noutatea cu care vine această nouă fază a proiectului este aceea că toate clădirile vor fi aliniate cu tedințele internaționale privind protecția mediului, vor veni în întâmpinarea dorinței clienților de a locui într-un complex ”eco-friendly”, fiind totodată în acord cu legislația în materie și standardele de eficiență energetică.
Astfel, construcțiile vor avea un sistem propriu de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere, iar fiecare apartament va avea montat în living recuperatoare de caldură HRV. Aceste sisteme de ventilație permit înlocuirea aerului din interior cu aer proaspăt din exterior printr-un proces denumit ”transfer de energie”, astfel încât căldura din aerul de ieșire este folosită pentru a ridica temperatura aerului din exterior pe măsură ce intră în casă, reducându-se astfel consumul suplimentar de energie.
De asemenea, închiderile exterioare (ferestrele și pereții din exterior) vor avea un grad de izolare termică superior, tâmplăria exterioară folosită făcând parte dintr-o categorie superioară: ferestre tripan (trei foi de sticlă).
Soluțiile în beneficiul eficienței energetice și al protecției mediului se aplică și în cazul parcărilor amenajate, parte din proiectul rezidențial în ansamblu. Astfel, toate locurile de parcare aferente Fazei a III-a vor fi prevăzute cu un sistem de canale subterane care vor permite în viitor montarea unei rețele de energie electrică, în vederea alimentării autoturismelor electrice și/sau hibrid.
”Încurajați de tendințele globale, venim în întâmpinarea cererilor clienților, tot mai preocupați de protecția mediului înconjurător și de scăderea consumului de energie, le oferim, aici la Atria Urban Resort, un mix de facilitățieco-friendly.Este o evoluție firească în dezvoltarea complexului rezidențial, construit pe valori precum regenerarea urbană, plantări substanțiale de arbori seculari, densitate redusă și un standard ridicat de viață oferit proprietarilor. Ne bucurăm că direcția eco-friendly aleasă de dezvoltator este asimilată de membrii comunității Atria, care ne inspiră permanent prin deciziile individuale pentru protecția mediului. Avem mulți rezidenți interesați de reciclarea deșeurilor, de tehnologii pentru reducerea consumurilor, care folosesc și dețin vehicule electrice. Atria Urban Resort atrage clienți care conștientizează importanța mediului și asta este îmbucurător! Ca atare, am acționat în baza aspirațiilor lor: dacă acest proiect a atras oameni interesați de protecția mediului, noi, ca dezvoltator îi susținem prin soluțiile pe care le oferim. Evoluăm împreună cu clienții noștri”, a declarat Liria Themo, Marketing Manager al Atria Urban Resort.
Faza a III-a a complexului Atria va respecta standardele folosite și în primele două faze ale proiectului. Clădirile armonios aranjate, cu regim de înălțime P+4 și parțial P+6, cu fațade albe, moderne și cu ferestre mari, care permit luminii naturale să pătrundă în apartamente, vor fi construite pe 25% din teren. Restul de 75% va fi amenajat cu spații verzi generoase, locuri de parcare, piscine, zonă dedicată activităților de recreere și grădini interioare cu o topografie variată. Distanțele mari între clădiri, de la 30 până la 100 de metri, vor oferi rezidenților intimitate și liniște.
Conceptul de ”resort urban”, în care dezvoltatorii și arhitecții complexului au pus accent pe dezvoltarea de spații verzi și pe indicatorii urbanistici ponderați, a adus proiectului, în ultimii doi ani, cinci premii de referință în industrie. Recent, la Gala Romanian Property Awards, Atria Urban Resort a primit premiul”Urban Regeneration Vision 2021” care se adaugă altor distincții primite pentruregenerare urbană și sustenabilitate. Atria a fost recompensată cu premiul„Cea Mai Impresionantă Regenerare Urbană”, din partea Imobiliare.ro și a Clubului Profesioniștilor în Imobiliare, precum și premiul „Best Standard Residential Development”, oferit de Construction and Investment Journal – CIJ. Totodată, complexul Atria a fost desemnat ”Proiectul rezidențial Middle Market al anului 2021 în România”, de către Imobiliare.ro, precum și ”Cel mai sustenabil proiect rezidențial din București”, de către publicația Club Antreprenor.
COMMENTS