“Avem nevoie de complete de judecată specializate în dreptul concurenței?” – o nouă dezbatere ARCON, pe 20 noiembrie

“Avem nevoie de complete de judecată specializate în dreptul concurenței?” – o nouă dezbatere ARCON, pe 20 noiembrie

Asociația Română de Dreptul Concurenței (ARCON) anunță organizarea unei noi dezbateri în parteneriat cu Editura Universul Juridic – „Avem nevoie de complete de judecată specializate în dreptul concurenței?”, pentru a discuta subiectul necesității introducerii unor complete de judecată specializate în cadrul instanțelor naționale și impactul pe care o astfel de schimbare l-ar avea în mediul de business.

Dezbaterea va avea loc în data de 20 noiembrie la sediul Mușat & Asociații din bd. Aviatorilor 43, dar și online pe platformele Universul Juridic (site și rețele sociale). Pentru membrii ARCON, participarea este gratuită. 

„Am ales această tematică pentru cea de-a doua dezbatere pe care o organizăm anul acesta în parteneriat cu Universul Juridic datorită importanței majore pe care o are pentru mediul de afaceri. Ne-am propus să ascultăm și să analizăm opiniile tuturor actorilor implicați – reprezentanți ai instituțiilor decidente, oameni de afaceri,  avocați, profesori universitari – pentru a încerca să creionăm o direcție de schimbare. Disputele litigioase în materia dreptului concurențial sunt printre cele mai complexe, pentru că există mulți actori de piață implicați, necesită o definire extrem de riguroasă a pieței afectate și trebuie sa aibă la bază identificarea parametrilor în care se desfășoară concurența cu reprezentarea factorilor distorsionanți. Fiind un drept jurisprudențial, rolul judecătorilor este esențial și determinant pentru mediul de afaceri din România”, a declarat Anca Buta Mușat, Președinte și membru fondator ARCON.

Evenimentul va reuni speakeri de excepție: Alina Gorghiu, Ministrul Justiției, Doina Vișan, Judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție,  Valeriu Stoica, fost Ministru al Justiției și Partener la Stoica & Asociații, Robert Cazanciuc, fost Ministru al Justiției, Senator, Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru examinarea inițiativelor legislative din domeniul justiției și Dan Virgil Pascu, Vicepreședinte al Consiliului Concurenței. Dezbaterea va fi moderată de Anca Buta Mușat.

Printre subiectele de discuție se numără:

  • Completele de judecată specializate pe dreptul concurenței – experiența altor țări din UE.
  • Înființarea unor complete de judecată specializate în România – o necesitate. 
  • Efectele pozitive ale înființării unor complete specializate pentru practica autorității de concurență, dar și pentru operatorii economici în general. Perspective pentru România.

Înscrierile se fac la Universul Juridic, prin plata unei taxe de 300 lei + TVA/participant. Membrii ARCON beneficiază de participare gratuită la toate evenimentele asociației, iar înregistrarea se face printr-un mesaj pe e-mail la adresa office@arcon.org.ro. Pentru mai multe informații cu privire la eveniment și la înregistrare, vă rugăm să accesați site-ul ARCON și pagina noastră de LinkedIn

Evenimentul „Avem nevoie de complete de judecată specializate în dreptul concurenței?” este al doilea din seria de patru dezbateri realizate în parteneriat cu Editura Universul Juridic, dedicate unor subiecte extrem de importante legate de Dreptul Concurenței, care ridică în prezent provocări majore atât în rândul practicienilor locali, cât și în rândul practicienilor din alte state ale Uniunii Europene. Aceste dezbateri își propun să ofere părților interesate posibilitatea de a face schimb de idei, puncte de vedere și preocupări asupra unor probleme importante în acest moment. 

Prima dezbatere din această serie, cu tema „Modernizarea VBER”,  avut loc în data de 20 septembrie și s-a bucurat de un interes major atât din partea experților locali, cât și din partea celor internaționali, care s-au conectat online la eveniment.

Asociația Română de Dreptul Concurenței – ARCON a fost înființată pentru a acționa ca un incubator sau hub al studiului și discutării tuturor noutăților și practicilor comerciale naționale, dar și de la nivelul Uniunii Europene sau de la nivel internațional, privind dreptul concurenței, inclusiv interferențele acestuia cu dreptul concurenței neloiale și dreptul proprietății intelectuale. Prin promovarea schimbului de idei și de experiențe între toți profesioniștii interesați de acest domeniu al dreptului, asociația urmărește crearea unui forum imparțial de dezbateri și a unor cunoștințe valoroase asupra oricărei teme de interes pentru domeniu, valorificându-și astfel credibilitatea și reputația pentru a promova o aplicare și o interpretare corectă și echilibrată a dreptului concurenței în interesul consumatorilor, al mediului de afaceri și al societății în general.

ARCON este și grupul național român al Ligii Internaționale de Dreptul Concurenței (LIDC), o asociație internațională fondată în 1930 axată pe studiul dreptului concurenței, al dreptului proprietății intelectuale  și al dreptului concurenței neloiale.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0