BCR eGO, Compania Municipală Managementul Transportului și FLOW își unesc forțele într-un serviciu integrat de ride sharing 100% electric

BCR eGO, Compania Municipală Managementul Transportului și FLOW își unesc forțele într-un serviciu integrat de ride sharing 100% electric

Trotinetele și mașinile electrice vor fi disponibile pentru prima dată într-o singură aplicație, începând cu luna noiembrie. FLOW, start-up-ul românesc care în urmă cu 5 luni se lansa în București oferind spre închiriere trotinete electrice anunță parteneriatul cu BCR eGO, serviciul de închiriere de mașini electrice care a luat naștere în 2017.

În acest moment există 60 de mașini BMW i3 disponibile în aplicația BCR eGO, 13 dintre ele fiind puse la dispoziție de Compania Municipală Managementul Transportului.

Compania Municipală Managementul Transportului pune la dispoziția bucureștenilor, printr-un program pilot, o alternativă viabilă la mijloacele de transport convenționale. Pornind de la studiile care arată că o mașină în sistem de car sharing reduce cu cel puțin 20 numărul mașinilor proprietate personală, dorim să încurajăm locuitorii orașului să renunțe la mașina personală, de cele mai multe ori poluantă, și să folosescă cu încredere mașinile electrice pentru deplasările care nu se pot face cu celelalte mijloace de transport puse la dispoziție de administrația locală” a declarat Virgil Ștefan, directorul Companiei Municipale Managementul Transportului.

Aplicația BCR eGO poate fi utilizată deja în trei orașe din țară, București, Constanța și Timișoara, urmând ca pentru anul 2020 să deschidă colaborări și cu alte administrații locale. Pentru facilitarea accesului la flota de BMW i3, cheia mașinii este înlocuită de cardul bancar contactless al utilizatorului, indiferent de banca emitentă. Aplicația îți prezintă localizarea mașinii pe hartă și oferă posibilitatea rezervării autoturismului.

Traim în aglomerații urbane din ce în ce mai poluate. Cu toții cunoaștem acest lucru și, cu toate acestea, facem exact ceea ce am făcut și până acum: contribuim cu fiecare litru de combustibil consumat la creșterea poluării și așteptăm ca “autoritățile să facă ceva“. Mașinile electrice sunt încă destul de scumpe dar prin sistemul de car sharing oricine le poate accesa la un preț rezonabil, plătind numai pentru perioada efectivă de utilizare. Vă propunem o schimbare de comportament și, ca orice schimbare, știm că nu este ușor de făcut. Vă îndemnăm să optați pentru libertate în alegerea modului în care doriți să vă deplasați și să reduceți cât de mult posibil utilizarea mașinilor poluante! Să nu uităm că cel mai sănătos mod de deplasare este totuși mersul pe jos.” a declarat Radu Papuc, medic și Managing Partner BCR eGO.

Pentru clienții BCR care au înscris în aplicație un card George, costul este de 35 de lei pentru primele 30 de minute de plimbare electrică și 20 de lei pentru orice interval de jumătate de oră ulterior. Alte carduri beneficiază de tariful de 55 de lei pentru primele 30 de minute și 1,3 lei pentru fiecare minut suplimentar.

Trotinetele FLOW se vor regăsi în aplicația BCR eGO începând cu luna noiembrie, dorindu-se astfel crearea primului serviciu care oferă utilizatorilor o experiență 100% electrică.

Parteneriatul cu BCR eGO reprezintă un pas foarte important pentru noi și pentru viitorul orașelor din țară, tot mai sufocate de poluare. Dorim să încurajăm și să responsabilizam în același timp utilizatorii prin crearea unei alternative la transportul zilnic care să integreze un serviciu complet ce îți poate oferi toate opțiunile de a ajunge din punctul A în punctul B într-un mod eficient, rapid și eco-friendly, care să nu te mai condiționeze de mașina personală.” este de părere Bogdan Enoiu, fondatorul start-up-ului românesc FLOW.

Tariful FLOW va rămâne același în aplicația BCR eGO, de 2 lei pornirea și 0,5 lei pe minut. Utilizatorii pot opta și aici pentru 4 alternative de pachete, fiecare dintre ele venind cu BONUS la achiziționare de până la 50 de lei.

Conform unui studiu realizat de Tomtom, Bucureștiul se află pe locul 11 în topul celor mai aglomerate orașe în 2018, cu un indice de congestie (timp petrecut în plus în trafic) de 48%. În Europa, capitala României ocupă a treia poziție, după Moscova și Istanbul, un bucureștean pierzând aproximativ 103 ore pe an stând în trafic în drumul spre muncă și înapoi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0