Banca Comercială Română (BCR) a încheiat convențiile tripartite cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (API) și Fondurile de Garantare în scopul finanțării capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii schemelor de sprijin în sectorul agricol, în campania din acest an.
Producătorii agricoli – persoane fizice autorizate sau persoane juridice – au la dispoziție, astfel, infrastructura și suportul celei mai mari bănci din România – BCR, pentru a obține facilități de finanțare pe termen scurt, în condiții de cost avantajoase. BCR oferă capital de lucru de până la 90% din valoarea subvenţiilor pe care fermierii urmează să le încaseze de la APIA, în cadrul Schemei de plată unică pe suprafață (SAPS), Plătilor Redistributive, Plăților pentru practicile agricole benefice pentru mediu și climă, cât și în cadrul Măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenurile agricole.
“Dezvoltarea agriculturii și susținerea fermierilor reprezintă una dintre prioritățile BCR în politicile noastre de implicare și sprijin a sectorului public. Fermierii vor regăsi în noi un partener de încredere, prompt și capabil să le rezolve în timp util dosarele de finanțare pentru lucrările agricole. Beneficiarii au la dispoziție întreaga noastră rețea din țară pentru a putea depune cererile și a accesa capitalul necesar campaniei agricole 2016” – Ioana Gheorghiade, Director Finanțarea Infrastructurii și Sector Public în cadrul BCR.
Fermierii eligibili pentru subvenţii APIA se pot adresa oricărei unităţi din reţeaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de facilități de finanțare, în baza Adeverinţei de înregistrare fermier emisă de APIA. Prin acest document, se confirmă că s-au efectuat controalele administrative asupra cererii unice de plată depuse și că beneficiarii îndeplinesc condițiile generale de acordare a sumelor cuvenite.
Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 510 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – peste 2.000 de bancomate şi POS – 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul primului trimestru din 2015, Erste Group detinea active totale in valoare de 202,6 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%.
COMMENTS