BNR, luată la tenis

Într-un moment în care inflaţia ameninţă să o ia razna, urmare a derapajelor din politica de venituri şi politica fiscală întreprinse în numele unui program de guvernare mai mult decât discutabil, Banca Naţională, rămasă pe ultima redută a politicii monetare pentru a păstra echilibrele macroeconomice cât de cât sub control, a fost „luată la tenis”.
Plimbată stânga-dreapta pe forhand şi pe rever, chemată la fileu şi lobată, desigur întâmplător şi printr-o miraculoasă coincidenţă de mai mulţi interesaţi brusc şi în devălmăşie de diverse subiecte arzătoare acum, deşi trenează de mai mulţi ani.
După confirmarea, dacă mai era nevoie, a zicerii cu facerea de bine GENERALĂ (cui îi mai pasă de păstrarea regimului valutar flotant sau de scoaterea României din criză în 2000, cu stabilirea clară a ţintei 2007 pentru intrarea în UE, sau de reducerea optimă a inflaţiei cu două cifre spre niveluri europene) se pare că a venit momentul satisfacerii unor interese PUNCTUALE.
Dincolo de utilizarea emoţiilor publice de către oameni altminteri foarte calculaţi şi deloc emoţionali, poate că ar fi util să precizăm UNDE se află arenele sportive reclamate. Într-o zonă foarte bună a Capitalei, cu perspective comerciale extrem de profitabile. Deşi accesul unor mii de persoane la un mare turneu de tenis, de pildă, rămâne unul problematic.
De reţinut, locaţia se află lângă Ministerul Apărării Naţionale, ocazie cu care reamintim că siguranţa sistemului financiar este una care ţine de siguranţa naţională. Iar în caz de calamităţi naturale sau mai puţin naturale acest sistem trebuie să funcţioneze în deplină siguranţă UNDEVA. Nici prea aproape de sediul central dar nici prea departe.
Ceea ce ştiu şi alţii, într-un scenariu în care ar exista interesul de a lovi puternic şi din cât mai multe părţi la temelia unor instituţii care se bucură de cote mari de credibilitate la nivel naţional şi trebuie compromise. Iar aici se poate merge de la BNR până la Biserica Română, via SMURD. În acest sens, importante nu sunt dovezile, ce ar putea fi răstălmăcite oricum, ci realitatea mediatică ce poate fi constatată uşor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0