bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ a consiliat Creatopy și pe fondatorii acesteia într-o rundă de investiții de seria A de 10 milioane de dolari. Aceasta este prima rundă de investiții a companiei fondată acum circa doi ani. Investiția a fost condusă de fondurile de investiții cu capital de risc 3VC și Point Nine și este cea mai mare primă rundă inițiată de un start-up pornit din România.
Investiția va fi folosită de Creatopy pentru a ajunge la mai mulți clienți și pentru a aduce noi capabilități de inteligență artificială în produs, în domenii precum copywriting, editare de imagini și fluxuri de lucru. În prezent, peste 5.000 de branduri și agenții globale folosesc deja platforma pentru a-și crea, personaliza, automatiza și scala producția de reclame și conținut vizual.
Implicarea noastră în această rundă de investiție a inclus consilierea companiei și a fondatorilor săi în legătură cu diverse aspecte juridice și fiscale legate de structurarea, documentarea și implementarea tranzacției. Din echipa bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ au făcut parte Cătălin Grigorescu, avocat asociat și lider al practicii de tranzacții în tehnologie, Anamaria Rotariu și Sergiu Oprean, avocați colaboratori în aceeași practică, Laura Popa, avocat colaborator senior în cadrul practicii de dreptul muncii și beneficii ocupaționale, precum și alți profesioniști din cadrul societății noastre.
“Îl cunosc pe Cătălin și lucrez cu el și echipa sa de mulți ani și și-au dovedit valoarea în mod repetat. Împreună cu partenerii săi din SUA ne-au îndrumat cu siguranță prin aspectele juridice și fiscale ale acestei tranzacții și ne-au oferit informații și perspective de business valoroase. Sunt parteneri excepționali pentru orice fondator și orice companie care urmărește să devină un actor global.”, Dan Oroș, CEO Creatopy.
“România este din ce în ce mai recunoscută ca fiind foarte activă pe piața europeană a inteligenței artificiale. Multe dintre start-up-urile locale din domeniu s-au dezvoltat prin contribuția incubatoarelor și acceleratoarelor de business națíonale și internaționale, precum și prin investiții early-stage, dar nu multe au reușit performanța Creatopy de a crește independent până la nivelul de serie A. Dintr-o perspectivă de industrie, investiția atrasă de Creatopy arată că există interes major pentru automatizarea fluxurilor creative cu soluții care să îl ajute pe client să păstreze controlul asupra identității de brand. Această rundă este una dintre cele mai mari de anul acesta precum și o premieră prin faptul că o companie cu origini în România reușește să se dezvolte bootstrapped până la o rundă de serie A. Suntem recunoscători fondatorilor companiei pentru încrederea acordată și le dorim să pună în aplicare cu succes planul de a deveni o companie globală de top, care să definească o nouă categorie de produs.”, spune Cătălin Grigorescu, managing partner bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ.
Succesul echipei în practica de Tranzacții Corporative continuă și în a doua jumătate a anului 2023, care este an activ, cu mai multe tranzacții încheiate sau aflate în acest moment în diverse stadii de finalizare. Anul acesta, echipa noastră a consiliat:
- Softelligence și pe acționarii acesteia cu privire la preluarea acesteia de către compania americană Encora Holdings Limited, parte a Grupului Encora (mai 2023);
- Ziegler Group în achiziția HS Timber Productions din Sebeș, România (aprilie 2023);
- firma de investiții cu capital privat OMNIA CAPITAL cu privire la achiziția companiei de transport rutier Dumagas de la fondul de investiții cu capital privat Bancroft (februarie 2023);
- compania VERIDION (anterior Soleadify), pe fondatorii acesteia, precum și fondul de investiții cu capital de risc LAUNCHUB Ventures și alți participanți într-o rundă de finanțare de 6 milioane USD (februarie 2023);
- compania de software și infrastructură INCRYS în legătură cu achiziția companiei de servicii în tehnologia informației USOURCE (ianuarie 2023);
COMMENTS