CEC Bank, instituția financiară cu cea mai lungă tradiție și cea mai extinsă rețea teritorială din România, poate acorda credite de aproximativ 2 miliarde de lei prin programul IMM Invest, având alocat un plafon de garantare de 1.701.438.000 lei.
”CEC Bank este unul dintre principalii finanțatori din economia României. Cu un portofoliu de peste 12.000 de companii care au apelat la finanțări CEC Bank și sold al creditelor pe acest segment de peste 12 miliarde de lei, CEC Bank nu este doar o bancă de economii, ci un partener de încredere al companiilor. Suntem aici pentru a sprijini repornirea economiei și pentru a încuraja dezvoltarea companiilor cu potențial de creștere”, a declarat Bogdan Neacșu, președinte – director general al CEC Bank.
Prin programul IMM Invest, IMM-urile, indiferent de categoria acestora, pot accesa finanțări pentru activitatea curentă și pentru investiții în condiții avantajoase. Fiecare beneficiar poate cumula finanțări garantate de stat (credite de investiții și capital de lucru) în limita plafonului de 10 milioane de lei.
Până la sfârșitul anului, dobânda este subvenționată de stat, iar comisionul de risc și comisionului de administrare sunt subvenționate pe întreaga durată de derulare a finanțării. De asemenea, nu se percep comisioane de rambursare anticipată.
Fluxul pentru acordarea acestor finanțări este cel stabilit prin normele de aplicare pentru programul IMM Invest și presupun analiza și aprobarea solicitării atât la nivelul băncii finanțatoare, cât și la nivelul FNGCIMM. Consilierii CEC Bank sunt pregătiți să ofere tot sprijinul clienților băncii care se înscriu în acest program și aleg CEC Bank ca partener financiar.
Credite pentru finanțarea activității curente prin IMM Invest
Dobânda standard, este ROBOR la 3 luni plus o marjă fixă de 2,5% pe an și este acoperită de stat până la sfârșitul anului.
Suma ce poate fi împrumutată este dublul cheltuielilor salariale, inclusiv contribuțiile suportate de angajator la nivelul anului 2019 sau maximum 25% din cifra de afaceri a anului 2019, sau o valoare care să rezulte din nevoile sale de lichidități pentru maxim 18 luni de la momentul acordării facilității. Plafoanele maxime pentru un astfel de credit au fost stabilite la 500.000 lei pentru microintreprinderi, 1.000.000 lei pentru întreprinderi mici și 5.000.000 lei pentru întreprinderile mijlocii.
Garanția de stat poate acoperi 90% din valoarea finanțării în cazul creditelor acordate microîntreprinderilor și întreprinderilor mici, respectiv 80% în cazul întreprinderilor mijlocii.
Finanțările pot fi acordate pe o durată de maximum 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire cu un interval similar.
Credite pentru investiții prin IMM Invest
Dobânda standard, este ROBOR la 3 luni plus o marjă fixă de 2% pe an și este acoperită de stat până la sfârșitul anului. Suma maximă ce poate fi împrumutată este de 10.000.000 de lei, iar garanția de stat poate acoperi 80% din valoarea finanțării, indiferent de categoria IMM-urilor. Finanțările pot fi acordate pe o durată de maximum 72 de luni, cu posibilitatea unei perioade de gratie de maximum 18 luni.
COMMENTS