Citi a anunțat inaugurarea noului său sediu central din București, în apropiere de Piața Victoriei. Situat pe strada Buzești, în clădirea de birouri Țiriac Towers, noul spațiu i-a permis băncii să creeze un concept modern care să acomodeze mai bine modul de lucru hibrid al echipei și să ajute la îndeplinirea obiectivelor sale ambițioase de sustenabilitate.
Clădirea este construită și echipată conform celor mai noi standarde de eficiență energetică. Dezvoltatorul proiectului a implementat un concept holistic care include soluții de ultimă generație pentru managementul sustenabil al clădirilor. Cu sisteme pentru recuperarea apei pluviale, iluminatul inteligent și maximizarea luminii naturale, controlul eficient al încălzirii, răcirii și ventilației precum și cu zone de acoperiș verde, clădirea beneficiază de cel mai înalt nivel de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Platinum. Clădirea are, de asemenea, o certificare Well Health-Safety, ce validează politicile sale operaționale, protocoalele și planurile de urgență în contextul post-Covid19, în vederea asigurării sănătății și siguranței în viitor.
„La Citi suntem pe un traseu clar către Net Zero în ceea ce privește emisiile de dioxid de carbon din operațiunile proprii până în 2030. Noul nostru sediu din București este un pas important, deoarece îmbină cele mai noi tehnologii pentru managementul performanței resurselor, cu accent pe confortul la locul de muncă. Noua clădire oferă echipei noastre de aproximativ 200 de angajați un spațiu multifuncțional pentru moduri de lucru moderne, flexibile și hibride, spațiu pentru creativitate, colaborare, dar și spații pentru lucru individual”, spune Samir Karia, Citi Country Officer pentru România.
Pe lângă conexiunea excelentă la rețeaua de transport public din centrul Bucureștiului, noua clădire asigură stații de încărcare pentru vehicule electrice și spațiu pentru parcarea bicicletelor. Astfel, Citi încurajează alternativele de transport cu impact mai redus asupra mediului.
Citi a fost prima bancă importantă din SUA care a anunțat și a urmat o strategie clară către Net Zero. În plus, chiar și după pandemie, Citi se concentrează pe o flexibilitate semnificativ mai mare pentru toți angajații săi, implementând un model de lucru hibrid.
Kristine Braden, Head of Europe la Citi, care a vizitat recent biroul local pentru inaugurarea spațiului, a adăugat: „Citi România se alătură altor sucursale Citi importante din Europa care au anunțat recent fie planuri, fie mutări efective în spații de birouri noi, mai sustenabile, inclusiv în Milano, Paris și Frankfurt. România este o piață importantă și de succes pentru Citi în Europa și acest nou sediu ne va ajuta să îmbunătățim în continuare atât experiența angajaților, cât și a clienților”.
Citi activează în România din 1996. La nivel global, Citi deservește aproximativ 200 de milioane de conturi de clienți și este activă în aproape 160 de țări și teritorii.
Țiriac Imobiliare este dezvoltatorul proiectului, iar birourile de arhitectură și design interior AMA Design și Perkins&Will au creat proiectul de amenajare pentru spațiul Citi.
COMMENTS