CITR a redat în 2013 în circuitul economic 62 milioane euro

galleryImage_76Casa de Insolvență Transilvania (CITR), liderul pieței de insolvență din România, a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 7,6 milioane de euro, în creștere cu 16% față de 2012. Compania a distribuit în 2013 către creditori peste 62 de milioane de euro, reprezentând 30% din totalul masei credale a procedurilor în care s-au făcut distriburi. În procedurile administrate, CITR gestionează peste 10.000 de angajați și active în valoare de aproximativ 500 de milioane de euro.

În 2013 în portofoliul CITR au intrat 109 proceduri noi și au fost încheiate 49 de proceduri. La începutul anului 2014, în portofoliul CITR se află 370 proceduri.

Rata procedurilor ce se află în diverse stadii de reorganizare ori observație a rămas constantă  față de anul trecut, respectiv aproximativ 50%. Şi media naţională a procedurilor de reorganizare a rămas constantă, însă la o valoare de doar 4-8% din totalul proiectelor de insolvență.

Prin tot ceea ce facem contribuim activ la creșterea economică a României, de aceea căutăm mereu soluții eficiente de reintegrare în circuitul economic a companiilor pe care le administrăm. Anul trecut, prin strategiile propuse, am reușit să redăm în economie peste 62 milioane de euro prin distribuirile către creditori, să salvăm peste 10.000 de locuri de muncă și să creștem procentul procedurilor ce se află în diverse stadii de reorganizare. Pentru noi, rolul insolvenței este de salvare a business-urilor, prin reorganizare, readucându-le însănătoșite în circuiotul economic.”, a declarat Andrei Cionca, asociat fondator a Casei de Insolvență Transilvania.

În 2013, companiile din domeniul imobiliar aflate în administrarea CITR au cunoscut o creștere notabilă a vânzărilor în procedură. Astfel, proiectul rezidențial Alia Apartments București a vândut aproximativ 62% dintre apartamente după deschiderea procedurii de insolvență, la un preț mediu de 228.500 euro/unitate, iar ritmul de vânzare în cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj a crescut de 5 ori în insolvență față de perioada anterioară acestei proceduri.

Pentru a îi ajuta pe manageri să înțeleagă mai bine procedura insolveței și pentru a o gestiona corect, Casa de Insolvență Transilvania a lansat programul “Redresarea business-urilor aflate în dificultate”, un program național de educare și informare a mediului de afaceri român privind restructurările în și în afara insolvenței. Peste 1.300 de manageri și antreprenori din România au participat la seminariile organizate în 7 județe.

Nevoia unui asemenea program a pornit de la rezultatele unei analize CITR care a arătat că 49% dintre companiile de dimensiuni medii sau mari ce au intrat în insolvență în ultimii 2 ani au avut ca principală cauză supraîndatorarea. Greșelile de management și scăderea consumului vin pe locurile 2 și 3 într-un clasament al cauzelor insolvenței. Managerii care au participat în programul de informare inițiat de noi au aflat astfel cum pot identifica sau chiar preveni insolvența din timp.” a adăugat Andrei Cionca.

Casa de Insolvență Transilvania (CITR), liderul pieței de insolvență din România, acționează ca liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură. Cu o echipă de peste 110 de specialiști, 40 practicieni în insolvență și 12 echipe de lucru, Casa de Insolvență Transilvania a gestionat procedura insolvenței a peste 750 de societăți comerciale și este reprezentată la nivel național. Expertiza acoperă arii de activitate ca: agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălțămintei, producții ceramice, panificație, activități comerciale, extracţia și prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1