Clifford Chance a asistat băncile intermediare la listarea CTP pe bursa Euronext Amsterdam

Clifford Chance a asistat băncile intermediare la listarea CTP pe bursa Euronext Amsterdam

Firma globală de avocatură Clifford Chance a asistat sindicatul de bănci internaționale în legătură cu oferta publică inițială și listarea acțiunilor CTP N.V. pe bursa Euronext Amsterdam, tranzacție estimată la EUR 854 milioane.

Sindicatul bancar format din Erste Group, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Kempen & Co, UBS, ING și Raiffeisen Bank a fost asistat pe tot parcursul tranzacției de avocați Clifford Chance cu experiență pe unele dintre cele mai dezvoltate piețe de capital din lume (Londra, Amsterdam sau Paris), la care s-a adăugat experiența și know-how-ul local din țările în care dezvoltatorul imobiliar ceh este prezent (inclusiv Polonia și România). Echipa din România a fost coordonată de partenerul Mădălina Rachieru-Postolache, liderul practicii de Piețe de Capital a biroului de la București.

„Valoarea și sinergiile unei rețele de avocatură globale cum este Clifford Chance sunt evidențiate cel mai bine prin proiecte multi-jurisdicționale de o asemenea amploare și complexitate. Aceste tranzacții impun un anumit ritm de lucru, coordonarea pe mai multe paliere și o comunicare eficientă, în timp real, între toate birourile implicate”, spune Mădălina Rachieru-Postolache. „Suntem onorați că am contribuit la cel mai mare IPO pe care industria imobiliară europeană îl înregistrează după aproape 7 ani, care reprezintă un semnal important pentru viitorul industriei de profil, dar și cu privire la potențialul investițional din Europa Centrală și de Est”.

Clifford Chance Badea s-a implicat în toate emisiunile de obligațiuni ale statului român pe piețele externe din anii ’90 și până în prezent, precum și în majoritatea tranzacțiilor mari de pe piața de capital din România, atât oferte de acțiuni, cât și obligațiuni. Totodată, firma de avocatură a contribuit la redactarea documentației Programului Medium Term Notes al României (în 2011), pregătirea primelor prospectelor de emisiune, dar și elaborarea Legii privind emisiunile de obligațiuni ipotecare.

Pe deplin integrată în rețeaua globală Clifford Chance, practica locală de Piețe de Capital este creditată de marile ghiduri juridice internaționale în topul firmelor de avocatură specializate pe această arie (Tier 1). Biroul asistă emitenți de acțiuni și obligațiuni, precum și sindicate de intermediere în tranzacții de piețe de capital. Tranzacțiile sunt adesea asistate de echipe          trans-naționale care generează un mix optim de expertiză locală și know-how global. Acolo unde este nevoie, clienții beneficiază de o practică full service de drept englez și drept american.

De asemenea, avocații acordă în mod constant consultanță companiilor cu care lucrează în legătură cu respectarea și alinierea la legislația pieței de capital pe diverse aspecte precum abuz de piață, cadrul juridic aferent informațiilor privilegiate, obligația lansării de oferte publice obligatorii, obligații de transparență, etc.

Portofoliul recent mai include tranzacții de referință precum:

  1. Emisiunea de obligațiuni FRIGOGLASS FINANCE B.V. – Asistență acordată unui sindicat de bănci internaționale de investiții în legătură cu emisiunea de obligațiuni de tip ‘high yield’ în valoare de EUR 260 milioane emise de FRIGOGLASS FINANCE B.V. și garantate inclusiv de două societăți românești – Frigoglass România S.R.L. și 3P Frigoglass S.R.L. Obligațiunile au fost listate la Luxembourg Stock Exchange, cu admitere la tranzacţionare pe piaţa Euro MTF.
  2. Prima emisiune de tip ‘high yield’ lansată de un emitent român – Asistență acordată Citibank, ING Bank N.V. și Unicredit Bank S.A în legătură cu lansarea și listarea pe Irish Stock Exchange a emisiunii de obligațiuni cu o valoare totală de 850 milioane Euro a RCS&RDS, garantată de Digi Communications și de filialele RCS&RDS din Spania și Ungaria.
  3. Primul program de emisiune de obligațiuni ipotecare realizat de un emitent român – Asistență acordată Alpha Bank România în legătură cu lansarea primului program de obligațiuni ipotecare realizat de un emitent român, în valoare de până la 1 miliard Euro.
  4. Programul de obligațiuni NE Property B.V. – Asistență acordată NE Property B.V. în legătură cu implementarea programului de obligațiuni (Guaranteed Euro Medium Term Programme) în valoare de 1,5 miliarde Euro garantate de NEPI Rockcastle plc, precum și în legătură cu emisiunile de obligațiuni în baza programului.
  5. Emisiunile de obligațiuni DIGI – Asistență acordată consorțiului format din J.P. Morgan și Deutsche Bank în legătură cu emisiunea de obligațiuni în valoare de 350 milioane Euro lansată în 2016 de Digi Communications (DIGI), societatea care deține operatorul telecom RCS&RDS, precum și asistență acordată Citigroup în legătură cu o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 200 milioane Euro lansată în februarie 2019 și care urma să fie consolidată cu obligaţiunile emise de DIGI în 2016.
  6. Emisiunile de obligațiuni UniCredit Leasing Corporation IFN – Asistență acordată băncilor de investiții în legătură cu emisiunea de obligațiuni în valoare de 300 milioane euro a UniCredit Leasing Corporation IFN S.A., listată pe Bursa de Valori din Luxemburg.
  7. Listările de obligațiuni Globalworth pe bursele din București și Irlanda: Asistență acordată Globalworth Real Estate Investment Limited în legătură cu listarea obligațiunilor în valoare de 550 milioane Euro pe bursele din București și Irlanda din iulie 2017 și asistență acordată aceluiași emitent într-o tranzacție similară derulată în mai 2018, a doua emisiune de obligațiuni corporative în valoare de 550 milioane Euro – cele mai mari listări de acest fel din istoria BVB.
  8. Programul Global Medium Term Notes al României – Clifford Chance Badea a fost implicată în toate emisiunile de obligațiuni suverane pe piețe externe, de la lansarea programului în 2011.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0