ClusterPower și ICI București pun bazele unui parteneriat dedicat serviciilor în domeniul securității cibernetice

ClusterPower și ICI București pun bazele unui parteneriat dedicat serviciilor în domeniul securității cibernetice

ClusterPower se asociază cu Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică București (ICI) pentru a livra servicii în domeniul securității cibernetice destinate inclusiv întreprinderilor mici și mijlocii din România și din Uniunea Europeană.

Cele două entități vor dezvolta proceduri de lucru comune care să asigure derularea parteneriatului în condiții optime de securitate și disponibilitate a datelor, aplicațiilor și mediului. Procedurile includ reziliența, backup-ul datelor, continuitatea operațională, protecția datelor clienților, GDPR. Totodată, parteneriatul oferă clienților servicii de dezvoltare și implementare ale acestor proceduri. Serviciile includ audituri de conformitate, planuri de acțiune și recomandări făcute de experții în securitate cibernetică ai ClusterPower și ICI.

Parteneriatul cu ICI este fundamentat pe valorile comune ale celor două entități și anume excelență, securitate și inovație. În prezent, cele trei domenii principale de acțiune comună se referă la securitatea cibernetică, reziliență și Inteligență Artificială/High Performance Computing (HPC)”, declară Cosmin Georgescu CEO ClusterPower.

ClusterPower și ICI intenționează, de asemenea, să contribuie la consolidarea unui Centru de Excelență Național IA și HPC, care să fie conectat la ecosistemul european prin intermediul întreprinderii comune EuroHPC.

Acest centru de excelență va facilita la nivel național accesul diverselor sectoare industriale la infrastructura și expertiza HPC și IA. Soluțiile oferite au la bază flexibilitatea și se adresează unei varietăți mari de utilizatori, inclusiv întreprinderilor mici și mijlocii”, adaugă Cosmin Georgescu, CEO ClusterPower.

ClusterPower construiește lângă Craiova o infrastructură de Inteligență Artificială one-stop-shop, cea mai mare din România și din regiune, în urma unei investiții inițiale de 172 milioane lei (36 milioane euro). Proiectul ClusterPower va crea contextul pentru stimularea creșterii economice a regiunii, permițând găzduirea și dezvoltarea de soluții digitale de ultimă generație, cu valoare adăugată ridicată.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0