Companiile Tremend, Trencadis și Accesa reprezintă România în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA

Companiile Tremend, Trencadis și Accesa reprezintă România în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA

Tremend, Trencadis și Accesa reprezintă România în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA al celor mai dinamice companii de tehnologie din EMEA. Companiile românești fac parte dintr-un pluton de 39 de companii din Europa Centrală și de Est care au intrat în clasament, după ce anterior au fost incluse în clasamentul Fast 50, al celor mai dinamice companii din regiune.

Cu o creștere a veniturilor de 13.052%, compania poloneză Codewise este cea mai bine plasată din regiune în Deloitte Technology Fast 500 EMEA, ocupând locul al treilea. Liderul clasamentului este compania suedeză Fingerprint Cards, care operează în industria biometrică și are o rată de creștere de 28.000% în ultimii patru ani.

Tremend, o companie specializată în consultanță și soluții software, cu peste 11 ani în business, este cea mai bine plasată companie românească, ocupând locul 285, cu o rată de creștere de 399%. Trencadis, un integrator de sisteme IT care își propune să optimizeze și să inoveze procesele de lucru ale companiilor și instituțiilor în relațiile acestora cu clienții și consumatorii, ocupă locul 301, cu o rată de creștere de 383%. Accesa, o companie care accelerează experiențele digitale folosind tehnologii mobile, cloud sau dispozitive conectate, este pe locul 353, cu o rată de creștere de 330%.

”Industria IT din România este de multă vreme recunoscută pentru inovație și echipele sale de profesioniști dedicați și bine pregătiți. Clasamentul Technology Fast 500 EMEA demonstrează încă o dată că inovația generează, în cele din urmă creștere, chiar și pe o piață în curs de maturizare și tot mai competitivă”, a spus Alina Mirea (foto), partener Deloitte România și coordonator local al proiectului.

Ediția din acest an a clasamentului Deloitte Technology Fast 500 EMEA este dominată de companiile din industria software, care numără peste jumătate dintre participanți. Sectorul media este reprezentat de 24% dintre companii, în timp ce sectorul comunicațiilor este pe locul trei (cu peste 10% dintre participanți). Creșterea medie anuală a veniturilor tuturor companiilor din clasament este de 967%, față de 1012%, realizat anul trecut.

Europa Centrală are 39 de reprezentanți în clasamentul EMEA: Polonia este reprezentată de 15 companii, șase vin din Cehia, patru din Slovacia, în timp ce Croația, România și Ungaria au câte trei companii fiecare. Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Lituania, Serbia și Slovenia au fiecare câte un reprezentant.

Clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA reunește companiile de tehnologie cu cea mai mare rată de creștere din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) în ultimii patru ani. Aflat la a șaisprezecea ediție, programul include peste 20 de țări participante, inclusiv Belgia, Franța, Finlanda, Germania, Italia, Olanda, Turcia, Europa Centrală și Marea Britanie.

Pentru a se califica în clasament, companiile trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

– Să dezvolte sau să creeze tehnologii noi și / sau să investească o parte semnificativă din capital în cercetare și dezvoltare

– Să aibă o structură de acționariat care exclude subsidiarele deținute majoritar de entități strategice

– Să aibă sediul într-una din țările participante

– Să fie în business de cel puțin patru ani, să aibă un venit operațional de minim 50.000 euro pe an și de cel puțin 800.000 euro în anul curent.

Numele Deloitte se referă la organizația Deloitte Touche Tohmatsu Limited (“DTTL”), o companie cu răspundere limitată din Marea Britanie, rețeaua globală de firme membre și persoanele juridice afiliate acestora. DTTL și firmele sale membre sunt entități juridice separate și independente.

Cu aportul celor 244.000 de profesioniști ai săi, Deloitte furnizează clienților din sectorul public și privat din industrii variate servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și de managementul riscului, servicii de taxe și alte servicii adiacente. Patru din cinci companii prezente în Fortune Global 500 sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a rezolva probleme de business complexe.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0