Conferința New Banking Vision organizată de Asseco SEE în Bucureşti, dedicată în exclusivitate pieței locale, s-a desfăşurat ieri la Palatul Noblesse, în prezenţa a 70 de invitaţi proeminenţi din industria bancară locală şi regională, din domeniul furnizorilor de tehnologii, reprezentanţi ai forurilor de supraveghere şi reglementare, consultanţi şi jurnalişti de specialitate.
Asseco SEE este cel mai mare producător de soluţii software din Europa Centrală, care oferă o gamă largă de sisteme complete din domeniul IT pentru sectorul bancar, financiar, pentru intreprinderile mici şi mijlocii şi administraţie publică.
Cu prilejul acestui eveniment, Asseco SEE şi-a propus să-şi reafirme şi să-şi probeze competenţele în faţa unui public avizat, oferind asistenţei oportunitatea de a dezbate și analiza tendințele în industrie în paralel cu provocările pieței bancare și conturând un roadmap al trecerii către modelul de bancă a viitorului.
Conferința s-a concentrat pe trei teme fierbinți în momentul de față: Digital Banking, Business Intelligence și Payment Systems, scopul fiind acela de a demonstra beneficiile aduse de o abordare unitară și integrată a acestor sisteme, având în permanență în centru clientul.
Evenimentul s-a desfăşurat cu sprijinul unor parteneri globali de marcă: Microsoft, Wincor-Nixdorf, Intel, Euronovate și SmartDisplayer. Manifestarea s-a bucurat de dezbateri angajate şi de prezentări de referinţă, susţinute de reprezentanţii grupului Asseco SEE şi ai partenerilor evenimentului.
Echipa lectorilor Asseco SEE a fost redutabilă. Amfitrion cu experienţă, Vladimir Aninoiu, Country Leader, Asseco SEE România, a deschis evenimentul subliniind mesajul de fond al reuniunii.
“Ca lider în furnizarea de software bancar în regiunea SEE, cu o experiență de 15 ani în domeniu, prezență în 13 țări și un portofoliu de peste 64 de bănci ce utilizează soluția de core banking, Asseco SEE înțelege pe deplin ce înseamnă transformarea bancară și cea digitală, într-o lume în care banking-ul înseamnă oricând, oriunde. Acest lucru necesită inovație, robustețe, siguranță, procese optimizate și disponibilitate imediată a serviciilor pentru a satisface așteptările noii generații de clienți”, a declarat acesta.
Piotr Jelenski, CEO al Asseco SEE, a vorbit asistenţei despre „banca viitorului”, despre noile tendinţe, despre disruption, enumerând şi statele europene în care inovaţia în banking este la loc de frunte: Turcia, Polonia şi Spania.
Un succes aparte a avut prezentarea poveştii de succes a Telenor banka din Serbia, o instituţie de credit complet virtuală, lansată în primul trimestru al anului 2015, care a crescut până acum ca atractivitate cu 190%, adunând 150.000 de clienţi în 15 luni.
„Dacă ne gândim la banca viitorului, și anume perioada următorilor 10 – 15 ani, una dintre cele mai bune definiții este cea a lui John Reed, fostul CIO al Citi Bank, aceea că în viitor, băncile vor fi colecții de aplicații ce utilizează o rețea inteligentă.
În această viziune toate procesele vor fi automatizate, nevoia de muncă manuală va fi aproape inexistentă, documentele pe hârtie se vor utiliza aproape de minim, iar 95% din angajații băncii vor face vânzări și vor deservi clienții.
Astăzi suntem deja martorii începutului acestei viziuni. Multe instituții non-bancare, precum cele de telecomunicații, intră pe piața bancară. Asseco SEE este furnizorul soluției end-to-end pentru Telenor, prima bancă on-line din regiunea SEE, lansată în 2015 în Serbia”, a precizat Marko Carevic, CMO, Telenor banka.
Soluția Asseco SEE pentru omnichannel banking – Digital Edge – le oferă clienților o experiență de banking personalizată – chiar dacă accesează serviciile bancare de pe smartphone sau dintr-o agenție locală. Prin intermediul acestei soluții, datele clienților ajung cu acuratețe maximă atât în sistemului de self-service, cât și în terminalele asistate “touch points”. Acest lucru va ajuta băncile să iasă în evidență față de competitori, să clădească loialitatea clienților și să reducă numărul acelora care renunță la serviciile băncii.
“Asseco SEE sprijină astfel băncile să iși transpună strategia către digital și să evalueze cât de digital vor să evolueze în viitor – de la o bancă on-line, complet digitală până la bănci care doresc să facă upgrade treptat al potențialului digital, de-a lungul timpului”, a adăugat Miodrag Mircetic, Membru al Consiliului de Administrație, Grupul Asseco SEE.
Din partea Asseco SEE au mai avut prezentări interesante Cristian Dubălaru – Product Manager, Mihai Băsturescu – BI Delivery Manager, Nenad Subotic – Group Sales Director şi Goran Bosankic – Payment Expert.
Microsoft a fost reprezentat de Şerban Ioan Popa – Account Director for Financial Services Industry şi Nicoleta Fedorovici – Solutions Sales Professional. Din partea Intel a vorbit Florin Raclariu, Market Development Manager, Intel Romania & Bulgaria, iar din partea Euronovate, Pietro Lanza – Head of Global Sales. Nu în ultimul rând, SmartDisplayer Technology a fost reprezentat în eveniment de Csercsa Laszlo, VP Sales, EMEA.
La finalul evenimentului s-a ajuns la concluzia că transformarea digitală a băncilor cuprinde toate aspectele legate de business-ul bancar și de societate în egală măsură şi că înțelegerea acestor dinamici și efectuarea schimbărilor necesare este contextul pentru transformarea digitală.
Asseco SEE (România) este una dintre cele mai mari companii integratoare și furnizoare de sisteme, soluții și servicii IT din țară și dezvoltatoare de aplicații software dedicate domeniului bancar.
Asseco South Eastern Europe din care face parte, este cunoscut de asemenea ca unul dintre cele mai mari grupuri de companii IT din zona de producție și implementare a propriilor soluții și servicii software în regiunea de sud-est a Europei (Serbia, Croaţia, România, Macedonia, Muntenegru, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Kosovo, Albania, Bosnia-Herțegovina) și Turcia. Mai mult de 10 bănci din cele 15 cele mai mari din această parte a Europei sunt deja clienți ai Asseco SEE.
Asseco SEE a încheiat anul 2015 cu venituri în valoare de 116,5 milioane euro. Profitabilitatea operațională a Grupului ASEE s-a ridicat la 10,9% la sfârșitul anului 2015, semnificând o creștere de 1,7% față de aceeași perioadă a anului precedent, iar profitul net a crescut cu 12% față de cele patru trimestre ale anului precedent, atingând valoarea de 10,4 milioane euro.
Cu sediul în Polonia, Asseco SEE este deținută de Grupul Internațional Asseco, cu operațiuni în Europa, Statele Unite ale Americii dar și Israel, Japonia și Canada.
Companiile Grupului Asseco sunt listate la Bursa de Valori din Varșovia, Tel Aviv Stock Exchange, precum și NASDAQ Global Markets. Grupul este clasat pe locul 6 în lista furnizorilor de software de top din Europa, conform Topului Truffle “100 European Software Vendors „, elaborat în 2015.
COMMENTS