Credite pentru microîntreprinderi cu garanție EaSI, prin oferta UniCredit Bank

Credite pentru microîntreprinderi cu garanție EaSI, prin oferta UniCredit Bank

În contextul componentei de Microcredit a programului Social Impact Banking, UniCredit Bank oferă micro-întreprinderilor acces la finanțări în lei pentru cheltuieli curente cu valoare maximă de 25.000 euro (echivalent în lei) care benefiază de garanție în proporție de 80% din valoarea creditului prin garanția EaSI – instrument de garantare accesat de UniCredit Bank de la Uniunea Europeană prin intermediul European Investment Fund (EIF), parte a European Investment Bank Group.

Garanția este finanțată de către Uniunea Europeană în cadrul Programului pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială („EaSI”) și de Fondul European pentru Investiții strategice („FEIS”) instituit în cadrul planului de investiții pentru Europa. Scopul FEIS este de a contribui la susținerea finanțării și a punerii în aplicare a investițiilor productive în Uniunea Europeană și de a facilita accesul la finanțare. Programul EaSI oferă un instrument de garantare menit să faciliteze accesul la microfinanțare pentru microîntreprinderi, companii aflate atât în faza de start-up, cât și în faza de dezvoltare, cu cifra de afaceri anuală sau active totale de maxim 2 milioane de euro și cu maxim 9 angajați.

Companiile care vor accesa facilitatea nu au comision de garantare și nu trebuie să atașeze creditului nicio altă garanție cu acoperire materială. În plus, în funcție de caracteristicile împrumutului, pot beneficia de o reducere de dobândă.

Ramona Costache, Director Banking cu impact social (Social Impact Banking – SIB), UniCredit Bank: “Pentru acele microîntrepinderi care întâmpină dificultăți în accesarea serviciilor de finanțare tradiționale, posibilitatea de a accesa credite care beneficiază de sprijinul instrumentelor financiare de garantare este esențial pentru a se putea dezvolta iar, uneori, chiar lansa. Prin oferta de finanțare cu garanție EaSI companiile eligibile au acces la dobânzi reduse prin comparație cu cele ale produselor standard, ceea ce le ajută să investească în creșterea sustenabilă a afacerii lor și în crearea de locuri de muncă, încurajând astfel antreprenoriatul de tip social”.

Alain Godard, Chief Executive EIF: „Această tranzacție finanțată în cadrul Programului EaSI va permite EIF și UniCredit Bank să ofere microîntreprinderilor din România finanțări în condiții mai favorabile. Acest lucru le va ajuta să se dezvolte, să își consolideze competitivitatea și să ofere locuri de muncă, contribuind astfel la îmbunătățirea vieții antreprenorilor și angajaților lor”.

Desfășurată sub umbrela programului Social Impact Banking (SIB, Banking cu impact social) și având ca scop incluziunea financiară și suportul pentru formarea și dezvoltarea companiilor mici și microîntreprinderilor, componenta Microcredit se adresează microîntreprinderilor care întâmpină dificultăți în accesarea serviciilor de finanțare tradiționale, oferind acces la finanțare pe termen scurt sau mediu-lung ce nu depășește echivalentul în lei a 25.000 de euro, dar și suport pentru dobândirea abilităților și rețelelor fundamentale de suport (bancă – parteneri – voluntari) de care au nevoie pentru a crește.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0