Deloitte România anunță începerea înscrierilor pentru cea de-a 16-a ediție a competiției Technology Fast 50 în Europa Centrală. Competiția regională de anvergură se adresează atât companiilor cu experiență cât și celor recent intrate pe piață, care își desfășoară activitatea în domeniul tehnologic.
Prin intermediul acestei competiții, companiile românești își pot măsura forțele alături de companii din Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia și Slovenia.
Technology Fast 50 stabilește ierarhia celor mai dinamice companii din regiune în funcție de creșterea veniturilor din ultimii patru ani. Anul acesta vor fi analizate veniturile din perioada 2011-2014. O noutate în competiția din acest an o reprezintă faptul că sunt invitate să se înscrie și companii din domeniul tehnologiilor curate și din domeniul medical.
“Clasarea în topul regional Deloitte Technology Fast 50 oferă vizibilitate crescută, recunoașterea brandului și oportunități de creștere pentru companiile calificate. Este nevoie de pasiune, perseverență și inovație pentru a fi prezent în acest grup de elită; așteptăm cu nerăbdare să sărbătorim câștigătorii ediției din acest an”, a spus Alina Mirea, Partener Deloitte România și managerul local al programului.
În 2014, șase companii românești au fost prezente în clasamentul Deloitte Technology Fast 50, iar România s-a clasat pe locul III în regiune. Compania ITNT din Sibiu s-a clasat pe locul IV, cea mai bună poziție ocupată de o entitate românească prezentă în top, având o creștere de 1433%.
Teamnet International SA s-a clasat pe locul III la categoria Big 5, care a inclus companiile dinamice mari, și poziția 34 la categoria Fast 50, cu o creștere de 424%. Softelligence a ocupat locul 27 (cu o rată de creștere de 459%), urmată, pe locul 28, de Life is Hard SRL (453%). Fortech s-a clasat pe locul 37 (403%), iar Trencadis pe poziția 42 (362%).
Competiția din acest an cuprinde trei categorii:
Fast 50
Pentru a fi eligibile pentru clasamentul Fast 50, companiile trebuie să întrunească următoarele condiții:
Venituri anuale de cel puțin 50.000 euro în fiecare an, între 2011 și 2014
Să aibă sediul într-o țară din Europa Centrală
Să dezvolte/să producă tehnologii patentate sau să facă investiții substanțiale în cercetare- dezvoltare
Să aibă o structură de acționariat care exclude subsidiare deținute majoritar de entități strategice
Câștigătorii sunt selectați din rândul candidaților eligibili, care au înregistrat creșteri ale veniturilor în perioada 2011-2014.
Rising Stars
La categoria „Rising Stars”, Deloitte include companii „tinere” cu potențial mare, dar sunt prea noi pentru a întruni criteriul operațional de minimum patru ani de existență. Companiile eligibile trebuie să aibă o vechime între trei și patru ani și să înregistreze venituri de peste 30.000 euro în ultimii trei ani consecutivi (2012–2014). Celelalte criterii de eligibilitate menționate la categoria Fast 50 rămân valabile.
Big 5
Categoria „Big 5” include companii dinamice mari, care au avut creșteri spectaculoase pe o perioadă de patru ani. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să întrunească aceleași criterii ca pentru Fast 50, cu excepția venitului anual din 2014, care trebuie să depășească 25 milioane euro.
Înregistrarea online și alte informatii privind criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe site-ul regional Technology Fast 50, la adresa www.deloitte.com/fast50ce. Candidații eligibili vor fi incluși automat în competiția europeană Deloitte EMEA Technology Fast 500. Înregistrările se închid pe 15 iulie 2015. Clasamentul va fi anunțat în octombrie 2015.
COMMENTS