Deltamed a livrat primele 41 de ambulanțe în Republica Moldova

Deltamed a livrat primele 41 de ambulanțe în Republica Moldova

  • Compania românească a câștigat cele două licitații organizate în 2023 de Centrul de Achiziții al Ministerului Sănătății din Republica Moldova.

 

  • Până la finalul anului 2024, producătorul român va  trimite la Chișinău 62 de ambulanțe tip B. 

 

  • Deltamed a deschis în Republica Moldova primul Centru de mentenanță și service dedicat întreținerii acestora.

Deltamed, companie antreprenorială, cu experiență de peste 25 de ani pe piața producătorilor de vehicule pentru intervenții speciale și de urgență din Europa de Est, a livrat în această vară primele 41 de ambulanțe de tip B contractate de Centrul de Achiziții al Ministerului Sănătății din Republica Moldova, în urma licitațiilor publice organizate în 2023 și câștigate de compania românească. Începând din această lună, Deltamed începe livrarea vehiculelor prevăzute în cel de-al doilea contract câștigat. 

Producătorul român de vehicule pentru intervenții speciale și de urgență a participat în 2023 la cele două licitații organizate de autoritățile din Republica Moldova pentru achiziția unui număr de 62 de ambulanțe, destinate înnoirii parcului auto de vehicule pentru sistemul de sănătate publică din țara vecină. Conform contractelor încheiate cu Centrul de achiziții al Ministerului Sănătății din Republica Moldova, Deltamed s-a angajat să livreze vehiculele în două etape: primele 41 de ambulanțe noi până la finalul lunii iulie și restul de 21, în ultima parte a anului. Proiectul se află în prezent în etapa de livrare a vehiculelor contractate, în urma celei de-a doua licitații. Pentru a veni în sprijinul autorităților din Republica Moldova, producătorul român a decis să investească și în primul Centru dedicat mentenanței vehiculelor și echipamentelor medicale livrate. Centrul de mentenanță a devenit operațional în prima jumătate a acestui an, iar personalul angajat a fost pregătit special pentru acest scop în România, la unitatea de producție a Deltamed de la Cluj-Napoca. 

 Cele două proiecte cu Republica Moldova confirmă experiența de peste 25 de ani a Deltamed în domeniu și se adaugă celor câteva mii de ambulanțe pe care compania le-a produs la standarde europene și livrat la nivel internațional. Totodată, suntem permanent interesați ca produsele pe care le livrăm să fie folosite la parametri corecți. Acesta este motivul pentru care am decis să investim într-un Centru de mentenanță care să răspundă rapid nevoilor sau urgențelor apărute în Republica Moldova. Este o soluție pentru care am optat pentru eficiență. Dacă nu am fi procedat astfel, orice defecțiune sau impas în utilizarea vehiculelor achiziționate de autoritățile din Republica Moldova ar fi necesitat deplasarea unei echipe Deltamed peste Prut și, implicit, imobilizarea pe un termen mai lung a unuia sau mai multor vehicule, prejudiciind astfel funcționarea sistemului medical din țara vecină. Soluția noastră este optimă și vine în sprijinul eficientizării sistemului medical din  Republica Moldova”, a declarat Viorel Toadere, director comercial Deltamed. 

Vehiculele livrate în Republica Moldova se adaugă celor peste 300 de ambulanțe pe care Deltamed le asamblează anul acesta pentru piața din Austria, susținând consolidarea poziției companiei românești în piața europeană a vehiculelor pentru intervenții speciale de urgență. De altfel, în 2023, Deltamed a raportat o creștere a exporturilor de cinci ori față de 2022, principalele piețe de livrare fiind Austria, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Germania, Spania. Anul 2024 este considerat de companie ”anul ambulanțelor”, datorită cererii în creștere la nivel european. Pentru aceasta, Deltamed a investit  peste 2 milioane de euro într-o nouă unitate de producție la Aiud. Secția Deltamed de la Aiud, care va avea 25 de angajați, va începe să lucreze la capacitate maximă în ultimul trimestru al anului. La Aiud, compania va transfera comenzi pentru produse de serie, a căror tehnologie va fi în prealabil dezvoltată la sediul din Gilău, unde funcționează Departamentul de cercetare și prototipare. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0