DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile, anunță astăzi planul de investiții pe termen scurt și mediu ce urmează a fi implementat la nivelul fabricii din Zărnești. Prin acest demers, compania urmărește dezvoltarea operațiunilor de fabricare a hârtiei, cu un impact pozitiv asupra economiei locale și a mediului înconjurător, dar și atingerea obiectivelor cheie definite de către Grup, în materie de sustenabilitate.
Astfel, în perioada 2021 – 2023, DS Smith Zărnești va investi 11 milioane de Euro pentru înlocuirea sistemului de canalizare, achiziția și punerea în funcțiune a unei noi stații de epurare a apelor tehnologice, dar și a unui incinerator, acesta din urmă permițând scăderea consumului de gaz la nivelul fabricii și a amprentei de dioxid de carbon cu până la 20% pe an. În același timp, noile echipamente vor contribui la reducerea consumului de apă proaspătă cu până la 20%, respectiv reducerea cu 60% a cantității de deșeuri tehnologice, printr-o mai bună valorificare internă a acestora. Calendarul final al implementării va putea fi stabilit în funcție de perioada necesară eliberării avizelor de către autoritățile de resort.
Marius Juncanariu, Director, DS Smith Zărnești: ”Obiectivul planului nostru de investiții este acela de a crește eficiența activității de producție a hârtiei, și, totodată, de a minimiza impactul asupra mediului înconjurător, printr-o mai bună gestionare a resurselor și un nivel mai redus de emisii de dioxid de carbon. Vrem să aducem în fabrică tehnologie de ultimă generație, pentru a continua să ne desfășurăm activitatea la un nivel de performanță ridicat. DS Smith și-a asumat un angajament pe termen lung față de bunăstarea comunității locale din Zărnești – fie că vorbim despre oameni sau despre ecosistem – așa că toate demersurile noastre se îndreaptă în această direcție și ne bucurăm să creăm perspective pentru dezvoltări ulterioare.”
Pe lângă locurile de muncă asigurate și susținerea economiei locale, fabrica de hârtie DS Smith Zărnești dezvoltă și o serie de inițiative menite să susțină educația și biodiversitatea, noi proiecte urmând să fie lansate pe parcursul anului 2021. Anul trecut, compania a încheiat un parteneriat cu școlile gimnaziale din Zărnești, prin intermediul căruia peste 300 de elevi au participat la sesiuni interactive pe teme precum protecția mediului, colectarea selectivă a deșeurilor și economia circulară.
Fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție a hârtiei pentru ambalaje din România, asigurând necesarul pentru aproape jumătate din piața locală și utilizează ca materie primă 100% deșeurile de hârtie și carton.
DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie pentru ambalaje, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.
COMMENTS