Exim Banca Românească a acordat grupului de firme Sophia din Iași, unul dintre jucătorii importanți în producția și comercializarea decorațiunilor textile din România, o finanțare în valoare totală de 5,2 milioane de lei în cadrul programului IMM Invest. Fondurile au susținut investiția într-un nou nou sediu în Iași ce include depozitele, fabrica de textile, showroomul şi zona de birouri, în contextul extinderii accelerate a rețelei de magazine.
Brandul Sophia a fost fondat în 2004 de Anamaria Ștefan Georgescu din dorința de a crea un concept de business unic în România: extinderea unei rețele de francize la nivel national și international în domeniul decorațiunilor interioare, ce oferă produse personalizate făcute pe comandă și consultanță, cu accent pe perdele și draperii de lux. În anul 2005 compania a deschis primul magazin în sistem franciză, iar, în prezent, brandul deține o rețea de 30 de francize în România și una în Miami, Statele Unite ale Americii, precum și distribuitori în marile orașe din lume.
„Strategia noastră din ultimii ani s-a concentrat pe dezvoltarea rețelei de magazine în sistem franciză, iar extinderea rapidă ne-a determinat să regândim procesul de logistică și de producție pentru a avea un timp de livrare optim și a acoperi cererea pentru noastră de magazine în care avem desfacere. Suntem încântați că am reușit, cu sprijinul Exim Banca Românească, să beneficiem de finanțări în cadrul programului IMM Invest, facilități care ne-au permis să ne derulăm activitatea în cele mai bune condiții, dar și să inauguram noul sediu. Având finanțarea asigurată, ne putem concentra pe atingerea obiectivelor stategice pe care ni le-am stabilit, respectiv consolidarea poziției pe piața de profil și dezvoltarea activității de distribuție atât pe plan local, cât și în afara țării”, a spus Anamaria Ștefan Georgescu, fondatoarea Sophia.
Pe lângă comerț, o parte importantă din activitatea companiei constă în realizarea decorațiunilor textile pe comandă – perdele, draperii, cuverturi pentru pat, fețe de masă etc. – în cele trei ateliere de creație din București, Iași și Moțca. Fiecare produs este customizat după cerințele clienților, astfel că în portofoliul firmei figurează proiecte atât pentru locuințele private, cât și pentru HoReCa – precum hoteluri din Cassis (Les Roches Blanches) din Franța, sau castelele din provincia Languedoc, precum Château Saint Pierre de Serjac, și instituții de cultură – Muzeul Unirii din Iași, Palatul Alexandru Ioan Cuza din Ruginoasa, Muzeul Mihail Kogălniceanu, Teatrul Național Vasile Alecsandri din Iași, Muzeul Regina Maria sau Ateneul Român.
Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii, întreprinderi mici și mijlocii și întreprinderi mici cu capitalizare de piață medie, prin participarea la programul IMM Invest Plus, derulat de statul român, facilitând și în acest an accesarea de finanțări în condiții speciale pentru asigurarea lichidităților necesare în activitatea curentă sau investiții.
Prin implicarea în acest program guvernamental, Exim Banca Românească oferă companiilor posibilitatea de a accesa finanțări care să asigure lichiditățile necesare pentru derularea activității curente sau pentru investiții în condiții speciale. Valoarea maximă a creditelor poate fi de până la 10 mil. lei pentru investiții și până la 5 mil. lei pentru capital de lucru, finanțările putând fi accesate cu garanții de stat care acoperă în proporție de maximum 90% creditele acordate pentru realizarea investițiilor și/sau pentru susținerea activității curente.
Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituții de credit după active. Banca oferă clienților săi, persoane fizice și juridice, o gamă largă de produse și servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Exim Banca Românească operează o rețea națională de distribuție de 83 de sucursale și 26 de Centre de Afaceri, acestea din urmă fiind dedicate exclusiv companiilor, rețea care îi permite să fie aproape de clientela de retail și corporate și să implementeze diverse programe de dezvoltare românești și europene.
COMMENTS