Desfăşurat la Munchen între 8-9 noiembrie, Fujitsu Forum Munchen 2017 s-a concentrat pe tema „Human Centric Innovation: Digital Co-Creation”, abordare ce reuneşte tehnologiile inovatoare şi experienţa Fujitsu de a-şi deservi clienţii pentru a crea soluţii care să răspundă tuturor provocărilor de business. Acest eveniment a prezentat progresele importante înregistrate de Fujitsu pentru a crea soluţii pe cele patru verticale strategice: Cloud, Internet of Things, Inteligenţa Artificială şi Cyber Security.
Fujitsu Forum Munchen a reunit un număr de peste 12.000 de vizitatori, a beneficiat de prezenţa a 5 keynote speakeri de valoare (printre care însuşi preşedintele Fujitsu, Tatsuya Tanaka), de peste 60 de sesiuni de breakout, mai mult de 600 de sesiuni de experţi & co-creaţie, dar şi de un Demo Center de 3.500 m.p. Pe parcursul evenimentului a fost prefigurat modul în care Digital Co-creation determina transformarea afacerilor, reunind expertiza de business a clienţilor cu tehnologia inovatoare pentru a aduce plusvaloare.
Pe parcursul ultimului an, Fujitsu a realizat progrese notabile pe cele patru verticale strategice de business: Cloud, Internet of Things şi Inteligenţa Artificială – toate aflate sub umbrelă Cyber Security. Fujitsu Forum e evidenţiat cele mai recente inovaţii din aceste patru domenii principale de interes.
În cloud, principala oportunitate de piaţa este constituită de Hybrid IT. Anticipând că în următorii doi ani, jumătate dintre marile organizaţii îşi vor gestiona resursele IT prin intermediul serviciilor cloud, Fujitsu Cloud Service K5 s-a extins în regiuni ca Marea Britanie, Finlanda, Germania, Spania şi America de Nord. De asemenea, Fujitsu furnizează o nouă capacitate de stocare privată dedicată, ce permite stocare locală a datelor chiar şi pentru medii cloud private, publice sau virtuale – un pas important în conformitate cu reglementările, precum Regulamentul General al Uniunii Europene vizând Protecţia Datelor (GDPR).
Una dintre tehnologiile care determină dezvoltarea cloud-ului este Internet of Things, domeniu în care Fujitsu propune inteligenta la noi niveluri, acoperind nivelul reţelei periferice – aproape de senzori. Pentru a facilita implementarea acestei oportunităţi de către companii, Fujitsu introduce Fujitsu INTELLIEDGETM, ce asigură inteligenţa la nivelul periferic al reţelei. INTELLIEDGETM ia decizii inteligente în timp real la nivelul reţelei periferice, pe baza celor învăţate din cloud – şi utilizează inteligenţa artificială pentru a colecta, prelucra şi învaţă pornind de la datele generate de senzor, în vederea interconectării tuturor informaţiilor procesului de fabricaţie digitală, de la concepere la producţie şi întreţinere.
O tehnologie care merge mâna în mână cu Internet of Things este Inteligenţa Artificială (AI), ce continuă să deschidă noi căi de interpretare a informaţiilor de business. Fujitsu identifica un imens potenţial pentru AI în piaţă şi se concentrează în a oferi soluţii clienţilor săi pentru a răspunde oportunităţilor existente în piaţă. Înţelegând potenţialul AI, Fujitsu a oferit soluţii liderului producător de turbine eoliene Siemens Gamesa Renewable Energy o soluţie informatică cu inteligenţa artificială (AI) pentru inspecţia şi controlul calităţii post-productie, care foloseşte tehnologii ultramoderne de procesare a imaginilor şi are capacitatea de învăţare profundă Soluţia reduce timpul de inspecţie a paletelor pentru turbine eoliene de la şase ore la doar o oră şi jumătate, rezultând în reduceri substanţiale de cost.
Capacitatea organizaţiilor de a funcţiona în lumea digitală depinde fundamental de o securitate informatică eficienta, esenţială pentru furnizarea de servicii digitale şi pentru protecţia mărcii, veniturilor şi încrederii clienţilor. Pentru a-şi consolida soluţiile oferite, Fujitsu a creat Global Cyber Security şi continuă să dezvolte servicii de cyber security, inclusiv servicii avansate precum Cyber Threat Intelligence şi Cyber Threat Analytics, bazate pe inteligenta artificială şi automatizare, pentru o protecţie sporită şi o reacţie mai rapidă în cazul producerii unor incidente de securitate.
Gabriel Pavel (foto), Head of Fujitsu Balkans, spune: „Fujitsu Forum este ca în fiecare an o platformă de lansare a soluţiilor inovative, iar sarcina noastră este de a selecta, adapta şi implementa pe piaţa locală, împreună cu partenerii, clienţii şi aliaţii strategici, acele produse şi soluţii care aduc valoare adăugată. Dintre domeniile către care ne îndreptăm atenţia menţionez Sistemele Integrate PRIMEFLEX, Infrastructura Convergenta Nflex dezvoltată în parteneriat cu NetApp, dar şi soluţiile de retail”.
Fujitsu România se bazează pe relaţia win-win cu 4 mari distribuitori – Lasting System, ALEF Distribution RO, Ingram Micro Company, MB Distribution. Totodată, Fujitsu România îşi consolidează ecosistemul de 175 de parteneri prin dezvoltarea şi extinderea Programului Select, ce presupune un set de acţiuni channel-centric dezvoltate pe două axe – Select Expert, program ce se bucura de o foarte mare dinamică şi proaspăt lansatul Select Start, program foarte bine primit de parteneri la doar 7 luni de la lansare.
Pentru anul viitor, domeniile focus pentru piaţa locală se vor axa pe produse şi soluţii pentru Datacenter, verticale de retail, financiar, uitilitati şi soluţii noi pentru sisteme de stocare şi infrastructuri convergente.
COMMENTS