Garanti BBVA, parte a Grupului Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, a semnat un acord cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), cu scopul de a sprijini fermierii din România. Prin acest parteneriat, clienții au acces la o facilitate de credit de până la 90% din subvenția APIA SAPS, inclusiv plata redistributivă, plata pentru înverzire și măsurile compensatorii.
Pentru a-și atinge obiectivele propuse și pentru a avea un impact pozitiv asupra economiei, fermierii trebuie să găsească rapid soluții pentru asigurarea unui flux financiar constant, care este vital atunci când veniturile depind de specificul sezonier al sectorului agricol.
Pentru susținerea cheltuielilor curente ale clienților, Garanti BBVA lansează și un nou produs de creditare pentru prefinanțarea în proporție de până la 160% din valoarea subvențiilor, care urmează să fie plătite de APIA beneficiarilor schemelor de plăți directe.
Mai exact, prin noul produs de credit, fermierii români pot primi în avans până la 160% din subvențiile APIA SAPS și anume: 80% din valoarea subvenției pentru primul an de finanțare și 80% din valoarea subvenției pentru anul următor.
„Agricultura este unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei românești și unul dintre domeniile pe care dorim să ne concentrăm cât mai mult în perioada următoare. Prin noua facilitate de credit pentru agricultură, Garanti BBVA își propune să sprijine fermierii români, prin reducerea poverii lor financiare, ca parte a strategiei noastre de creștere a finanțării sectorului agricol. Credem cu tărie că produsul nostru financiar va fi de mare interes pentru fermierii români, care vor găsi întotdeauna în Garanti BBVA un partener pe termen lung pentru planurile și obiectivele lor”, a declarat Bilge Demirer, Director General Adjunct, Garanti BBVA România.
Pentru noul sprijin financiar oferit de Garanti BBVA, pot aplica o gamă largă de clienți – beneficiari ai schemelor de plăți directe (Schema de plată unică pe suprafață (SAPS), Plata redistributivă, Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu) și beneficiarii măsurilor de mediu și climă (Măsura 10 — Agro-mediu și climă, Măsura 11 — Agricultura ecologică și Măsura 13 – Plăți pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice).
COMMENTS