Credit Agricole Bank România a semnat actul adiţional la Convenţia Cadru Plafon de garantare cu FNGCIMM SA-IFN, ca o nouă etapă în procesul de susţinere a accesului la creditare pentru întreprinderile mici şi mijlocii, atât pentru capitalul de lucru, cât şi pentru investiţii, anunţă banca într-un comunicat.
În urma acestui acord, întreprinderile mici şi mijlocii, inclusiv start-up-urile, care se încadrează în criteriile de eligibilitate, vor putea urma o procedură simplă şi rapidă pentru accesarea unei finanţări prin Credit Agricole Bank România. Finanţarea poate fi garantată în proporţie de până la 80% de către FNGCIMM.
Parteneriatul între cele două instituţii financiare are în vedere simplificarea procedurilor de acordare a garanţiilor de tip plafon. Valoarea maximă a unei astfel de garanţii poate atinge 1,6 milioane lei, respectiv 400.000 euro. Perioada de valabilitate este corelată cu durata creditului solicitat la Credit Agricole Bank România şi acordat pe baza criteriilor de eligibilitate.
Informaţii despre procesul de obţinere a garanţiei de tip plafon de la FNGCIMM se pot obţine de pe site-ul www.fngcimm.ro.
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară cu capital de risc, înfiinţată pentru a uşura accesul IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.
FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă şi funcţionează ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea Băncii Naţionale a României, se mai arată în comunicat.
Garanţia FNGCIMM este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, conformul comunicatului de presă.
COMMENTS