INCENDIILE rămân principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri plătite în primul semestru, pe PROPERTY și ASIGURĂRI DE LOCUINȚĂ. Cea mai mare despăgubire plătită pe PROPERTY: ≈ 19,5 milioane lei   

INCENDIILE rămân principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri plătite în primul semestru, pe PROPERTY și ASIGURĂRI DE LOCUINȚĂ. Cea mai mare despăgubire plătită pe PROPERTY: ≈ 19,5 milioane lei  

OMNIASIG Vienna Insurance Group continuă seria comunicărilor transparente prin publicarea datelor despre topul celor mai mari despăgubiri plătite pe principalele linii de business din portofoliu în primul semestru al anului 2024.

În topul aferent liniei RCA, cea mai mare despăgubire, în valoare de aprox. 880.000 lei, a fost plătită în urma unui accident din jud. Bihor, în care șoferul unei autoutilitare–semiremorcă a lovit o insulă de calmare a traficului, a intrat pe contrasens și a lovit frontal o altă autoutilitară–semiremorcă, provocând decesul celuilalt șofer.

A doua despăgubire, în valoare de aproximativ 850.000 lei, a fost plătită în urma unui accident din jud. Bacău, în care șoferul unei autoutilitare a pierdut controlul volanului într-o curbă foarte periculoasă, a pătruns pe contrasens și s-a ciocnit cu un tir, provocând vătămarea corporală a șoferului autoutilitarei și a celor doi pasageri, dintre care unul a decedat ulterior la spital.

Cea de-a treia poziție este ocupată de o despăgubire de 770.000 lei, plătită în urma unui accident din București, soldat cu vătămări corporale. Șoferul autoturismului vinovat circula pe banda a doua a bulevardului, nu a oprit la trecerea de pietoni, deși pe banda întâi era deja oprită o autoutilitară, a lovit un pieton minor și apoi și un autoturism care traversa regulamentar intersecția de după trecerea de pietoni.

Pe linia PROPERTY, cea mai mare despăgubire plătită în primul semestru al anului a fost de aproximativ 19,5 milioane lei. Aceasta a fost achitată în urma unui incendiu la o hală de producție și la nivelul utilajelor aferente. A doua cea mai mare despăgubire plătită pe această linie a fost de aprox. 3,3 milioane lei, achitată în urma unui incendiu la un utilaj de reciclare deșeuri. Locul al treilea este ocupat de o despăgubire de aprox. 3 milioane lei, plătită pentru un incendiu tot la o hală de producție și la utilajele ce conțin liniile de fabricație.

Primele trei despăgubiri ca valoare de pe linia ASIGURĂRILOR DE LOCUINȚE au fost cauzate de incendii în diferite județe din țară. Cea mai mare despăgubire plătită s-a ridicat la aproximativ 670.000 lei în județul Harghita, urmată de o despăgubire de cca. 590.000 lei în Blaj, pe locul trei fiind una de aprox. 280.000 lei, în Ilfov.

Pe linia CASCO, cea mai mare despăgubire din primul semestru al anului a fost de aproximativ 670.000 lei, plătită în urma unei viituri provocate de ploile torențiale care au afectat o automacara. Pe locul al doilea se află o despăgubire de cca. 560.000 lei, achitată pentru o autoutilitară care a luat foc de la motor în timpul deplasării. A treia despăgubire, de peste 530.000 lei, a fost plătită în urma unui accident în care o autoutilitară–semiremorcă a acroșat o autoutilitară și s-a răsturnat în afara carosabilului.

Pe linia ASIGURĂRILOR DE CĂLĂTORIE, cea mai mare despăgubire a fost de aprox. 120.000 lei, achitată pentru costurile de spitalizare și tratament în cazul unei persoane ce a suferit un accident vascular în Turcia. A doua despăgubire din acest top este de cca. 110.000 lei și a fost plătită pentru costurile medicale și de spitalizare pentru un asigurat care a suferit un traumatism la piciorul stâng într-un accident la ski în Italia. Pe a treia poziție se află o despăgubire de aproximativ 77.000 lei, plătită pentru costurile aferente unei intervenții chirurgicale pentru fractura deplasată claviculară stângă de gradul III, rezultată dintr-un accident la ski, tot în Italia.

Pe linia ASIGURĂRILOR DE RĂSPUNDERE CIVILĂ, cea mai mare despăgubire a fost de aproximativ 2,4 milioane lei, achitată în urma unei explozii cauzate de o acumulare de gaze din rețea, explozie care a afectat o locuință. A doua despăgubire din acest top este de cca. 1,4 milioane lei și a fost plătită în baza unei acoperiri pentru răspundere generală. Pe a treia poziție se află o despăgubire de aprox. 980.000 lei, plătită pentru prejudicii referitoare la un proiect al asiguratului.

  OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România, menținându-se constant în topul celor mai mari și mai stabili asigurători din țară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național. Cei peste 1.100 de angajați oferă constant clienților și partenerilor companiei serviciile de calitate care ne-au consacrat de-a lungul tuturor acestor ani. Prin apartenența la Vienna Insurance Group, OMNIASIG oferă clienților și partenerilor săi stabilitate și putere financiară, precum și expertiză complexă pe toate liniile de asigurări generale.

OMNIASIG promovează excelența, responsabilitatea și integritatea în tot ceea ce întreprinde, cu obiectivul principal de a contribui la dezvoltarea societății și a comunității în care își desfășoară activitatea.

 Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări și fonduri de pensii din 30 de țări fac parte din acest grup cu tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii. Cei peste 30.000 de angajaţi ai VIG răspund nevoilor de zi cu zi ale celor peste 28 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 și la Bursa de Valori din Budapesta din noiembrie 2022. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenții internaționale de rating Standard & Poor’s. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală și de Est.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0