Începe Climate Change Summit (19 – 20 octombrie, București), primul și cel mai amplu eveniment regional pe tema schimbărilor climatice, cu focus pe identificarea soluțiilor aplicabile în multiple sectoare. Oficiali guvernamentali, ai administrației locale și reprezentanți ai societății civile din România se alătură celor peste peste 1500 de participanți, români și străini, inovatori, antreprenori, cercetători, reprezentanți ai asociațiilor patronale și de business.
Pe parcursul celor două zile se vor prezenta soluții antreprenoriale, modele de lucru și proiecte sustenabile din toate colțurile lumii, dar vor avea loc și paneluri și evenimente cu focus pe situația actuală a României în ceea ce privește schimbările climatice și ce se poate face mai bine la nivel local pentru a avea un impact global.
Soluții locale cu impact global
Climate Solutions for a Sustainable Romania este panelul în care Florin Spătaru și Mihaela Frăsineanu, consilieri de stat în Cancelaria Primului Ministru al României, precum și Ionuț Banciu, secretar de stat la Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu jurnalista Ligia Munteanu moderator, vor discuta despre soluții în lupta împotriva schimbărilor climatice.
Un alt panel de interes local este și Climate Law in Romania, moderat de Mihnea Cătuți, Director de Cercetare al Energy Policy Group, la care vor participa Alexandra Bocșe, Consilier de Stat în Departamentul Climă și Sustenabilitate al Administrației Prezidențiale, Alina Jalea, Consilier de Stat pentru Schimbările de Climatice în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și Ionuț Banciu, Secretat de Stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
În cadrul conferinței se vor dezbate subiecte esențiale, cum ar fi importanța orașelor sustenabile, care va fi abordat în panelul Sustainable cities of the future de către primarii Elena Lasconi (Câmpulung Muscel), Ciprian Ciucu (Sector 6, București) și Radu Mihaiu (Sector 2, București) și moderat de Claudiu Butacu, cofondator EFdeN & energiaTa.
Nature Based Solution from Romania – o serie de prezentări despre soluțiile locale care au în centrul atenției natura și despre care vor vorbi Florin Stoican, președintele asociației Kogayon și Directorul Geoparcului aspirant UNESCO „Oltenia de sub munte” și Alex Găvan, ecologist și alpinist de înaltă altitudine, co-fondator al platformei civice „Centura Verde”.
Panelul Romanian Startups for Climate va găzdui discutii despre soluțiile antreprenoriale pentru un viitor mai bun, în compania lui Alexandru Mureșan, CEO, Renergia, Sonia Micu, Partner & COO, OTOTO, Răzvan Pistolea, CEO, Digital Dryads, alături de jurnalistul Cosmin Stan, moderator.
Pentru prima prima zi a evenimentului, care aduce pe scena Operei Naționale peste 50 de speakers, români și internaționali, în paneluri și discuții despre un viitor sustenabil, locurile au fost epuizate. Întregul eveniment se poate urmări și online pe climatechange-summit.org. Prezentările de pe scena principală se vor putea viziona online și pe wedonthavetime.org.
În programul celei de-a doua zile se regăsesc conferințe, workshopuri și mese rotunde în peste 20 de locații din București, iar accesul se poate face pe bază de înscriere: https://climatechange-summit.org/apply-now/. Teme precum inovații din domeniul sustenabilității, politici climatice, finanțări verzi și economie circulară, conservarea naturii și acțiuni concrete în lupta împotriva schimbărilor climatice se regăsesc pe agenda Climate Change Summit 2023.
Climate Change Summit este organizat de Social Innovation Solutions, organizaţie activă în sustenabilitate, impact social şi inovaţie, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale în calitate de inițiator și partener fondator.
COMMENTS