Oficialități centrale și locale, reprezentanți ai vieții publice, jurnaliști și consumatori au sărbătorit 100 de ani de rețetă ai magiunului de prune produs în Topoloveni, în cadrul Zilei Porţilor Deschise organizate de Sonimpex la fabrica de magiun din localitatea argeşeană.
“Mereu am lucrat transparent, din respect pentru sănătatea consumatorilor dar și pentru memoria străbunicilor noștri, pentru rețeta care datează din 1914, atunci când nu existau chimicale și se producea fără zahăr. Aceasta este dovada că în era aditivilor alimentari se poate face industrie alimentară în mod onest”, a declarat dna Bibiana Stanciulov, director general al Sonimpex Topoloveni.
Directorul Sonimpex a fost premiat în cadrul evenimentului cu diploma de excelență oferite de Prefectura Argeș, Consiliul Județean Arges si, respectiv, Primaria și Consiliul Local al orașului Topoloveni. “Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi şi celor care ne-au transmis felicitări, mesajele dvs ne încurajează să continuăm să lucrăm româneşte, pentru români, să promovăm tradiţia şi gastronomia românescă prin singurul produs românesc recunoscut la nivelul UE. Angajamentul nostru este acela că vom continuă să oferim numai produse de calitate, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanţi, fără gluten!”, a adăgat Stanciulov.
Evenimentul Ziua Porților Deschise a fost marcat de spectacole populare oferite de grupul Haiducii Vlădicii dar și de copiii de la Scoala Gimnaziala de Excelenta „Sf. Mc Filoteea”, Pitesti, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Sector 5 și Centrul de Primire in Regim de Urgenta ” Ciresarii II” Topoloveni. Concomitent a avut loc un concurs de șah între copii, dar și degustări de magiun și produse cu magiun din prune Topoloveni, precum și o expoziție de produse tradiționale românești.
Ziua s-a încheiat cu o veste excelentă pentru Sonimpex Topoloveni, producătorul primind certificarea Halal de la Muftiatul Cultului Musulman din România, ceea ce ce înseamnă că se vor putea dezvolta relații comerciale cu comunitățile musulmane din întreaga lume
Potrivit reprezentanţilor companiei, al o sutălea an de existenţă a reţetei de magiun de prune a fost marcat de Sonimpex Topoloveni printr-o serie de evenimente lunare: degustări peste hotare, prezentarea Magiunul de prune la diferite show-uri culinare din străinătate, sprijinirea unor evenimente organizate în ţară, premierea unor copii talentaţi sau a celor care provin din familii nevoiaşe, precum şi organizarea unor campanii pentru diabetici sau pensionarii cu pensia sub 500 RON.
Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs din România care beneficiază de fonduri europene pentru promovare deoarece este singurul produs care a obţinut certificatul de “Indicaţie Geografică protejată ” acordat de UE, accesând în acest sens două programe cu o perioadă de desfășurare de câte trei ani fiecare. Este Furnizor al Casei Regale a României, multiplu premiat „Superior Taste Award” de către Institutului pentru Gust şi Calitate Bruxelles, Ambassador of the “Romanian tradiţional taste“, Poate fi introdus în dietă de la vârstă de 6 luni – când începe diversificarea alimentaţiei; este permis şi persoanelor bolnave de diabet, cu acordul medicului curant, conform unui studiu realizat la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice N.C.Paulescu. Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% românesc, 100% natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanţi, fără gluten
COMMENTS