În contextul în care transformarea digitală aduce schimbări rapide companiilor din toate industriile şi cererea de soluții de cloud este în plină creștere, Microsoft lansează o serie de traininguri gratuite pentru platforma Azure prin intermediul programului Massive Open Online Courses (MOOCs), venind astfel în sprijinul companiilor care îşi doresc să beneficieze la maxim de potenţialul acestor soluţii.
Mediul de afaceri a intrat în era transformării digitale. Conform predicţiilor Gartner, „până în 2020, companiile care nu vor utiliza o platformă de cloud vor fi la fel de rare precum sunt astăzi companiile care nu utilizează internetul” (David Mitchell Smith, Vice President & Gartner Fellow). Cloud-ul este deja un etalon, 80% dintre companiile din întreaga lume fiind în procesul de implementare sau chiar finalizând adoptarea unei astfel de tehnologii. Printre acestea, 85% dintre companiile din Fortune 500 utilizează platforma de cloud Microsoft pentru volumele de muncă și operațiunile în cloud. Impactul este unul masiv, iar predicțiile IDC arată că investiţiile în platformele de cloud vor depăși 500 miliarde dolari până în 2020, 191 miliarde dolari cuprinzând doar piața de cloud public.
Aceste date sunt în concordanţă şi cu cele generate de studiul Gartner, „CIO Agenda Report”, realizat în 2016, care arată că aşteptarea este ca veniturile generate de digital să crească de la 16% la 37% în următorii 5 ani. Cu toate acestea, într-o lume în care digitalul are o prevalenţă tot mai mare, oamenii, nu tehnologia, sunt cei care vor provoca schimbarea. Respondenţii din cadrul acestui studiu au indicat faptul că cea mai mare barieră este lipsa competenţelor adecvate, cele mai referenţiate fiind cele legate de big data, metode de analiză sau administrarea informaţiei (Nota Microsoft: acestea fiind foarte strâns legate de tehnologiile cloud). Mai îngrijorător este faptul că şi acum patru ani se citau aceleaşi lucruri.
Pe măsură ce transformarea digitală determină schimbări rapide şi în interiorul sectorului de IT, pentru a putea ține pasul, companiile trebuie să continue să investească în resursele lor cele mai valoroase: angajații. Companiile care investesc în angajații lor au o retenție mai bună de personal, o forță de lucru mai eficientă și mai productivă, cu risc redus și disponibilitate mai bună a sistemului, o agilitate crescută a întregii afaceri și sunt, în general, mai pregătite pentru a beneficia de noi tehnologii și inovații.
Ca parte a programului MOOC, seria de traininguri pentru platforma Azure include atât sesiuni primare de pregătire ce creează o bază solidă de aptitudini de Azure, cât și sesiuni de training avansate necesare, acelor companii care îşi doresc să se diferențieze de competiție.
Conform datelor simplilearn.com, una dintre platformele de training online de top, 79% dintre cei care obţin o certificare văd un impact direct în creşterea lor profesională, iar 6 din 10 persoane care obţin o certificare primesc o mărire de salariu în şase luni de la obţinerea respectivei certificări.
Companiile doresc să își migreze operațiunile în cloud într-un ritm propriu şi într-un mod adecvat activității specifice derulate în interiorul companiei, iar Microsoft Azure are acea acoperire globală, care să îi permită să asigure fiecărui client servicii de cloud scalabile și de încredere. În plus, are capacitatea necesară de a detecta rapid amenințări folosind scalabilitatea și inteligența cloud-ului, cât și de a răspunde la acestea prompt și complet și are experiența necesară pentru a oferi soluții hibrid care să permită companiilor să adopte abordarea corespunzătoare.
Studiile arătă că 65% dintre companiile analizate în 2016 folosesc software open source, față de 60% în 2015. De altfel, aproape 1 din 3 mașini virtuale din Azure sunt Linux și mai mult de 60% dintre imaginile din Azure Marketplace sunt bazate pe Linux.
În contextul recentului angajament Microsoft față de open source, seria de cursuri în Azure își afirmă utilitatea nu numai pentru companiile care utilizează soluțiile Microsoft cloud, ci și pentru cele care folosesc software open source, Azure având cea mai largă selecție de sisteme de operare, limbaje de programare, framework-uri, instrumente, baze de date și dispozitive.
Seria de traininguri Microsoft Azure este facilă și convenabil de urmat pentru cursanți, ușor de implementat într-o echipă, iar prin colaborarea cu partenerii Microsoft, programul de instruire poate oferi opțiuni de curs online sau în persoană, pliindu-se pe nevoile individuale sau de echipă.
„Observăm că ritmul alert în care avansează tehnologiile cloud în ultimii ani nu este urmat şi de reorientarea specialiştilor IT/Dev. La nivel local, mai puţin de 20% dintre profesioniştii cu certificări tradiţionale Microsoft au obţinut o nouă certificare cloud. Astfel, prin noua platformă de Azure training, susţinem retehnologizarea [modernizare aptitudinilor] acestor specialişti, dar şi pregătirea noii generaţii pentru o carieră în companii digitale sau antreprenoriat”, declară Ionuţ Gaotă (foto), Partner Strategy Lead la Microsoft România.
Un avantaj suplimentar îl reprezintă pachetele cu certificări MCP incluse, oferite la 99 dolari sau 279 dolari, cu 1 voucher, respectiv 3 vouchere de examen. Standardul MCP/Microsoft Certified Professional este recunoscut la scară globală ca un etalon al compentenţelor unui angajat.
COMMENTS