Casa de avocatură Mușat & Asociaţii anunţa consolidarea nucleului partenerial al firmei prin promovarea lui Paul Buta în poziţia de Managing Partner şi promovarea a trei noi parteneri (Alexandru Terta, Iuliana Iacob şi Andrei Ormenean). Toţi patru sunt avocaţi experimentaţi cu o activitate îndelungată şi prodigioasa în cadrul firmei şi cu o vechime juridică însumata de peste 55 de ani. Alţi opt avocaţi au fost promovaţi în poziţii de senioritate aferente practicilor de Drept Penal, Litigii şi Arbitraj, Drept Societar şi Comercial, Dreptul Muncii, Dreptul Concurenţei, Proprietate Intelectuală şi Life Sciences, Restructurare şi Insolvență.
„Sunt încântat că Adunarea generală a asociaţilor, în şedinţă anuală de bilanţ a aprobat aceste promovări. Felicit avocaţii promovaţi pentru acest pas înainte în cariera lor. Această nouă serie de promovări reflectă performanta şi contribuţia lor la succesul proiectelor firmei, dar şi calitatea impecabilă a serviciilor oferite către clienţi, în linie cu standardele de excelenta practicate de Musat & Asociaţii. Le mulţumim pentru ataşamentul faţă de firmă şi efortul de până acum şi le urăm mult succes în noile roluri”, declară Gheorghe Musat, fondatorul firmei.
Doctor în drept şi lector universitar la Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu”, Paul Buta are o experienţă juridică impresionantă de peste 15 ani, fiind unanim apreciat pentru capacitatea sa de analiza transdisciplinara şi soluţiile inovatoare aplicate în proiectele şi dosarele încredinţate de către clienţii firmei. Recunoscut că unul dintre cei mai reputaţi avocaţi în dreptul concurenţei şi dreptul proprietăţii intelectuale din România şi unul dintre cei mai abili litiganţi în domeniu, Paul a asistat cu succes clienţi locali şi internaţionali (cu precădere investitori străini şi companii multinaţionale) în nenumărate investigaţii şi proceduri desfăşurate la nivel naţional şi UE, cât şi în complexe litigii specializate, adeseori internaţionale, vizând încălcări ale dreptului concurenţei şi solicitări de daune private, apărarea transfrontalieră a drepturilor de proprietate intelectuală sau practici de concurenţă neloială. Aptitudinea de a coordona echipe mari, pluridisciplinare, în ducerea la bun sfârşit a unor proiecte complexe şi abilitatea de a utiliza inovativ instrumente pentru creşterea valorii generate pentru clienţi sunt argumentele pentru cooptarea sa în funcţia de Managing Partner alături de av. Gheorghe Musat, fondatorul firmei.
Alexandru Terta este un reputat avocat de drept penal ce excelează atât în fata instanţelor de judecată cât şi în consilierea clienţilor pentru a preveni şi identifică eventualele riscuri de natură penală în derularea afacerilor. În decursul celor peste 17 ani de experienţa profesională, Alexandru Terta a fost implicat în unele dintre cele mai dificile cauze de natură penală, inclusiv dosare privind criminalitatea economico-financiara, fraude financiare, infracţiuni de spălare a banilor, infracţiuni de corupţie şi de serviciu sau criminalitatea cibernetică. Alexandru consiliază în mod obişnuit clienţi în faza de urmărire penală, precum şi în celelalte etape ale procesului penal, asistându-i sau reprezentându-i în faţa tuturor instanţelor de judecată, începând de la cele cu grad de jurisdicţie inferior şi până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Curtea Constituţională. Promovarea lui Alexandru în poziţia de Partener vine ca o recunoaştere a aportului sau profesional la consolidarea departamentului de drept penal din firma, recunoscut pentru abordarea curajoasă şi creativă a echipei de avocaţi penalişti.
Iuliana Iacob este avocat litigant cu experienţa bogată în arbitraj comercial internaţional şi protecţia investiţiilor străine, acumulată pe parcursul a peste 10 ani de activitate în cadrul firmei. În tot acest timp, Iuliana a reprezentat numeroase companii locale şi corporaţii multinaţionale în dispute arbitrale de anvergură cu o valoare cumulată de peste 1 miliard de euro (sediul arbitrajului Paris, Geneva, Bonn, Londra) acoperind un spectru larg de domenii, precum construcţii şi infrastructura, energie şi resurse naturale, drept internaţional public şi privat, sau comerţ internaţional. Promovarea ei răspunde încrederii de care se bucura din partea clienţilor şi a colegilor deopotrivă şi contribuie totodată la consolidarea departamentului de litigii şi arbitraj al firmei, recomandat constant de ghidurile juridice internaţionale pentru performanţele obţinute, orientarea către clienţi şi lucrul în echipă. Iuliana este şi arbitru pe lista Curţii de Arbitraj Bucureşti şi membru al Chartered Institute of Arbitrators (MCIArb).
Andrei Ormenean are o bogată experienţă în sfera dreptului societar şi comercial, asistând clienţi naţionali şi internaţionali din cele mai variate industrii în nenumărate tranzacţii locale sau cu elemente transfrontaliere. În cei peste 12 ani de experienţa profesională în cadrul firmei, Andrei a fost implicat cu precădere în tranzacţii din zona M&A (fuziuni & achiziţii), reorganizări la nivel de grup, precum şi negocierea de contracte comerciale, clienţii lui Andrei incluzând companii publice şi private, de la corporaţii multinaţionale blue chip la companii locale, fonduri de private equity, cât şi fonduri suverane. Andrei consiliază în mod constant clienţii cu privire la o gamă largă de probleme de drept societar, inclusiv acorduri dintre asociaţi, restructurarea participaţiilor/protecţia asociaţilor minoritari/structurile de acţionariat, fiind apreciat pentru abordarea sa creativă şi eficientă.
Separat de promovările la nivel de parteneriat, Adunarea generală a asociaţilor Musat & Asociaţii a aprobat ca avocaţii Pompilia Grigoras, Valeriu Solcanu, Diana Dobromir şi Oana Lupu să fie promovaţi în poziţia de Managing Associate, ca o recunoaştere a aportului lor la succesele obţinute de firma în ultimii ani.
Pompilia Grigoras are o experienţă îndelungată în cadrul echipei de litigii a firmei, asistând şi reprezentând numeroşi clienţi în litigii de contencios administrativ şi litigii între profesionişti, fiind apreciată pentru atenţia la detalii şi atitudinea proactivă în identificarea unei strategii optime în spetele complexe privind anularea unor acte administrative emise de instituţii publice sau litigii privind răspunderi contractuale. De asemenea, Pompilia reprezintă companii importante în dispute împotriva autorităţilor fiscale, cât şi instituţii publice în litigii administrative împotriva Curţii de Conturi.
Valeriu Solcanu a acumulat o bogată experienţă în cadrul firmei ca avocat litigant în unele dintre cele mai complexe litigii, în special cele din zona dreptului public. El a asistat şi reprezentat diverse autorităţi şi instituţii publice în litigii de drept administrativ şi fiscal, dar şi mari corporaţii participante la proceduri complexe de atribuire a unor importante contracte de achiziţii publice în sectorul transporturilor, dar şi în alte sectoare ale economiei. Valeriu este apreciat de către clienţi pentru profesionalismul şi determinarea cu care abordează dosarele încredinţate şi soluţiile propuse, calităţi ce au motivat promovarea lui în poziţia de Managing Associate.
Diana Dobromir este avocat şi practician în insolventa cu o experienţă vastă în domeniu, asistând atât debitori, cât şi creditori cu privire la numeroase problematici din domeniul restructurării şi insolventei. Activitatea Dianei implica investigarea şi administrarea societăţilor în insolventa, reorganizare şi faliment, asistând clienţi dintr-o gamă largă de sectoare industriale, dar mai ales din industrii puternic reglementate, precum cea farmaceutica, imobiliară, energie, transport şi construcţii. Administrarea impecabilă a dosarelor încredinţate, cunoştinţele excelente în domeniul insolventei, profesionalismul şi calitatea soluţiilor oferite au fost îndeosebi apreciate de clienţii firmei şi de colegi.
Oana Lupu este recunoscută ca unul dintre cei mai experimentaţi avocaţi în materia dreptului muncii, asistând preponderent societăţi multinaţionale din diverse industrii, precum IT&C, industria farmaceutică, energie şi resurse naturale sau sectorul bancar. Oana a gestionat mandate sensibile cum ar fi investigaţii privind cazuri de hărţuire şi discriminare sau concedieri colective şi a fost implicată, de asemenea, în proiecte complexe cu o abordare integrată, precum transferuri de întreprindere, fuziuni şi achiziţii, reorganizări de societăţi, asocieri în participatiune şi externalizare de servicii, acordând consultanta juridică preponderent cu privire la aspectele de dreptul muncii derivând din astfel de mandate. Oana s-a remarcat în rândul clienţilor, dar şi al colegilor prin abordarea sa inovatoare, cunoştinţele juridice impresionante şi pragmatismul soluţiilor oferite.
Avocaţii Diana Panoiu, Carmen Turcu, Alexandru Ionuţ Cioc şi Gabriel Oprea au fost promovaţi în poziţia de Senior Associate, ca o recunoaştere a rezultatelor obţinute în asistarea cu succes a clienţilor firmei.
Toţi patru sunt avocaţi cu experienţă şi cunoştinţe aprofundate în arii precum dreptul concurenţei, dreptul proprietăţii intelectuale, protecţia consumatorului, drept farmaceutic şi biotehnologie, drept penal şi drept societar, oferind consultanta juridică şi reprezentare pentru clienţi din varii industrii, atât locali cât şi internaţionali.
COMMENTS