Peste 200 de elevi din România vor beneficia, în perioada septembrie 2016 – iunie 2017, de cursurile gratuite de orientare în carieră oferite de Fundația „Dreptul la Educație“ a OTP Bank Romȃnia.
În parteneriat cu programul european Erasmus+, fundația „Dreptul la Educație“, dedicată proiectelor educaționale non-formale, a dezvoltat cursuri diferențiate pentru elevii de gimnaziu și de liceu, potrivite vârstei și nivelului lor de educaţie. Astfel, din această toamnă, elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a, alături de liceeni cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, vor participa activ la trei, respectiv patru sesiuni (gimnaziu: 3 sesiuni, liceu: 4 sesiuni) de cursuri de orientare în carieră. Durata fiecărei sesiuni este de 4 ore. Trainerii fundației vor îndruma grupe de cȃte 10 elevi, prin activități creative şi o abordare diferită față de cursurile clasice.
Activitățile vor consta în exerciții de autocunoaștere pentru elevi, care îi vor ajuta să-și conștientizeze propriile aptitudini și să își stabilească obiective SMART de dezvoltare pentru îndeplinirea aspirațiilor profesionale. Împreună cu tutorii, elevii vor analiza oprtunitățile existente pe piața muncii și vor învăța cum să își planifice timpul, cum să se prezinte la un interviu, cum să comunice eficient şi să își construiască un brand personal.
Modulul de cursuri este adaptat noii structuri a anului școlar 2016 – 2017 comunicată de Ministerul Educației, în special programului național „Școala Altfel”. Proiectul vine și în sprijinul directorilor de școli și licee, oferind activități suplimentare relevante pentru elevi, în cadrul programului „Școala Altfel”.
„Cursurile de educație financiară pe care le-am susținut în ultimii doi ani şcolari, în toată țara, prin intermediul fundaţiei noastre, Dreptul la Educaţie, au avut un real succes. Peste 2.000 de copii cu vȃrste cuprinse între 10 şi 18 ani, din 41 de şcoli din 18 oraşe au participat la 126 de cursuri gratuie de educaţie financiară. Reacţiile copiilor sunt de fiecare dată peste aşteptări: <<ar trebui să înfiinţaţi un centru în care să aveţi aceste activităţi zi de zi>>; <<cȃnd mai veniti pe la noi?>>; <<noi de ce nu facem şi la şcoală astfel de activităţi?>>. Copiii sunt încântați de informațiile noi pe care le află și își doresc să participe în continuare la asfel de activități. Continuăm investiţia în dezvoltarea tinerei generații şi, la început de an şcolar, lansăm noile cursuri de orientare în carieră. Cu cât elevii au acces mai repede la asemenea informații, cu atât este mai mare probabilitatea ca ei să se transforme în aduți capabili să-și gestioneze cariera într-un mod responsabil.“, László Diósi – CEO, OTP Bank România și Președite al „Fundației Drepul la Educație.
„Suntem convinşi că acest program va avea şi în Romȃnia un succes la fel de răsunator precum în Ungaria, aducȃnd soluţii concrete pentru rezolvarea unor nevoi identificate pe piaţa locală a forţei de muncă. Toate premisele există: traineri bine pregatiţi, specialişti care contribuie la menţinerea unui standard înalt al performanţei trainerilor în sălile de curs, module de training adaptate la mediul din Romȃnia, precum şi metodologia recunoscută pe plan internaţional, bazată pe cercetări de peste 20 de ani şi pe o pedagogie interactivă şi inspiraţională, ce reuneşte concepte din psihologie, comunicare şi marketing.”, declara Péter Schrankó, Director Executiv al Fundaţiei OTP Fáy András din Ungaria.
Modulele de orientare în carieră sunt gratuite, iar înscrierea poate fi realizată atȃt de către profesori, căt şi de către părinţi, la adresa nouageneratie@estedreptulmeu.ro. Cei interesaţi pot obţine detalii suplimentare la aceeaşi adresa de e-mail sau pe wesite-ul fundaţiei, www.estedreptulmeu.ro.
Copiii care participă la toate cele 4 module vor participa automat la o tragere la sorţi, în urma căreia 3 elevi vor cȃştiga o excursie de 2 zile în Ungaria, la inceputul lunii decembrie, în timp ce alţi 10 elevi vor cȃştiga cȃte o baterie externă pentru dispozitive mobile plus renumita carte de dezvoltare personală, “Comportament inadecvat. Naşterea economiei comportamentale”, scrisă de Richard H. Thaler.
Fundația „Dreptul la Educație”, lansată de OTP Bank Romȃnia în 2014, beneficiază de experiența de mai mult de 20 de ani a fundației „OTP Fáy András” din Ungaria și oferă cursuri gratuite de educaţie financiară pentru tineri cu vârste între 10 şi 18 ani, din toată țara. De la lansarea fundației și până în prezent, aproximativ 2000 de elevi din 41 de instituții școlare partenere aflate în 18 județe din toată țara au beneficiat de cursurile fundației.
OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. OTP Group oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.
COMMENTS