O nouă ediție a Zilei Porților Deschise la fabrica Bergenbier din Ploiești

O nouă ediție a Zilei Porților Deschise la fabrica Bergenbier din Ploiești

Fabrica Bergenbier din Ploiești își deschide porțile în această sâmbătă, pe 22 septembrie 2018, pentru a-i întâmpina pe cei care doresc să afle care sunt etapele de producție ale berilor produse la Ploiești. Înscrierile la tururile organizate de Fabrică se pot face atât online, pe www.ziuaporțilordeschise.ro, cât și telefonic, la numărul: 031 730 50 07, număr cu tarif normal, în limita locurilor disponibile, iar transportul cu autocare tur-retur este asigurat din București, Ploiești, Buzău și Brașov.

Este o tradiție să deschidem porțile fabricii pentru a întâmpina prieteni și pasionați care doresc să descopere procesele și etapele fabricării berilor noastre. Producem la Ploiești beri de o calitate deosebită, iar Ziua Porților Deschise este o ocazie perfectă pentru consumatori să vadă acest lucru și să cunoască echipa din spatele acestui proces. Sunt oameni care lucrează cu pasiune pentru a desăvârși aceste beri”, a declarat Bogdan Cheța (foto), directorul Fabricii Bergenbier din Ploiești.

Fabrica Bergenbier din Ploiești este una dintre cele mai moderne unități de producție a berii din Europa, iar măiestria berarilor români este recunoscută pe plan internațional. La Fabrica Bergenbier din Ploiești se produc atât beri locale, cât și beri germane, belgiene sau cehești, sub licență.

De la Fabrica Bergenbier din Ploiești pleacă șase mărci de bere, fiecare produsă după reţetă proprie: Bergenbier, cu specialitățile sale – Bergenbier Fără Alcool, Bergenbier Fresh Grapefruit, Bergenbier Fresh Lemon, Bergenbier Fresh Grapefruit Fără Alcool, Bergenbier ALE, Noroc, Staropramen, Beck’s, Stella Artois, Stella Artois Fără Alcool şi Löwenbräu. Alături de acestea, Bergenbier importă specialităţile belgiene Leffe şi Hoegaarden precum și berea mexicană numărul 1 în lume, Corona.

Participanții la Ziua Porților Deschise vor avea parte de surprize pe durata întregii vizite la Fabrica Bergenbier S.A.. Astfel, aceștia vor putea intra în lumea răcoririi adevărate alături de Bergenbier, vor putea cânta la pianul-draft Staropramen și vor experimenta realitatea virtuală alături de Beck’s. Mai mult, vor vedea cei nouă pași ai ritualului de turnare a berii Stella Artois și se vor delecta cu bucatele pregătite de Noroc.

În preajma evenimentului deschis publicului larg, conducerea companiei s-a întâlnit la București cu jurnaliștii de specialitate pentru o degustare profesională a principalelor sortimente de bere produse la Ploiești, eveniment girat de somelierul Ștefan Teriș, cel care a oferit asistenței o lecție memorabilă de descoperire a valențelor berii și de asociere a acesteia cu diverse preparate culinare.

Bergenbier S.A. este unul dintre cei mai activi producători de bere de pe piaţa românească, activând în România din anul 1994. La finele anului trecut, Bergenbier era a treia mare companie producătoare de bere din România. Între 2004 și 2009, Bergenbier a fost deținută de InBev, companie creată prin fuziunea cunoscutei companii belgiene Interbrew cu AmBev (Brazilia), devenită ulterior AB InBev. Compania operează în prezent o unitate de producţie la Ploieşti, iar echipa numără aproximativ 700 de angajaţi.

Potrivit datelor Ministerului de Finanțe, în 2017 Bergenbier a ajuns la o cifră de afaceri de aproape 600 de milioane de lei, în creștere cu circa 5% față de anul precedent. Cel mai important lucru este însă că în decursul anului trecut firma a revenit la profit după opt ani de pierderi, înregistrând un plus net de 28 milioane lei.

Proprietarul Bergenbier SA, Molson Coors Brewing Company, este al treilea producător de bere la nivel mondial, cu un portofoliu ce include mărci premium, precum Coors Light, Molson Canadian, Carling, Staropramen, Blue Moon şi Cobra în America de Nord, Europa şi Asia.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0