Un copil din zece vrea să devină micul bancher al anului 2018

Un copil din zece vrea să devină micul bancher al anului 2018

Unul din zece elevi înscriși în programul de educație financiară desfășurat de Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE), împreună cu Inspectoratul Școlar Prahova, vrea să câștige trofeul ”Micul bancher al anului 2018”. La cea de-a cincea ediție a concursului național de educație financiară destinat elevilor din învățământul primar, s-au înscris 4.000 de elevi din cei peste 40.000 care urmează cursurile de educație financiară inițiate de Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație.

Creșterea de la un an la altul atât a numărului de elevi înscriși la cursurile create de Asociație dar și la Olimpiada micilor bancheri demonstrează fără doar și poate că déjà educația financiară a depășit bariera unei discipline opționale în școala românească și devine o necessitate de la un an la altul. Suntem bucuroși că și pentru această ediție am găsit deschiderea necesară pentru a asigura finanțarea proiectului și recompensarea performanței – profesori și elevi premianți deopotrivă”, a declarat Ligia Georgescu Goloșoiu, Președintele Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație.

În data de 23 februarie 2018, s-a încheiat perioada de înscriere la olimpiadă. “Olimpiada micilor bancheri”este încununarea unei munci pe care dascălii participanți la program o desfășoară, teoretic și practic, pe parcursul a minimum un an. La concursul din acest an, s-au înscris peste 130 de cadre didactice, reprezentând 34 de județe. Fiind centenarul Marii Uniri, la ediția din acest an, vor participa și copii din Republica Moldova. Sunt convinsă de efectele benefice ale acestui program pe termen lung la nivelul întregii societăți românești”, a declarat Ligia Georgescu- Goloșoiu, doctor în economie, Președinte al Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație și inițiator al proiectului de educație financiară.

Competiția se va derula în mai multe etape, pe modelul concursurilor școlare clasice, obiectivul fiind și îmbinarea formalului (școala), cu non-formalul (vizita la o bancă) și a predarii interdisciplinare– cunoștințele de educație financiară sunt îmbinate cu noțiuni de matematică, desen, istorie, antreprenoriat etc.

In baza parteneriatului incheiat intre APPE si Child and Youth Finance International, faza locala a olimpiadei se va desfasura in perioada Global Money Week. Tot in aceasta perioada, peste 15.000 elevi din invatamantul preuniversitar din peste 200 unitati scolare din toata tara, vor realiza activitati de educatie financiara (proiecte, afise, desene, filmulete pe tema banilor). Cele mai bune lucrari le voi trimite la Amsterdam pentru a aparea in newsletter-ul zilnic al fundatiei olandeze, in care Romania va putea publica. ” a declarat Ligia Georgescu- Goloșoiu, doctor în economie, Președinte al Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație.

Olimpiada Micilor Bancheri este un proiect, premiat de Bursa de Valori București (BVB), cu ocazia deschiderii Anului bursier 2018, ca fiind “cea mai buna initiativa educationala pe piata de capital in 2017”, care încurajează creativitatea și inovația, gândirea logico-matematică, dincolo de verificarea cunoștințelor de educație financiară dobândite la clasă, cu ajutorul manualelor de educație financiară puse la dispoziție, gratuit, de către Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație. .

Olimpiada Micilor Bncheri este un proiect dezvoltat de Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație, împreună cu ISJ Prahova, cu sprijnul Băncii Naționale a României, Ministerului Educației Naționale, precum și AlphaBank România, Banca Transilvania, Banca Română de Dezvoltare, Idea Bank, BCR, MasterCard, Dedeman.

Proiectul este susținut și de partenerii media: Bankingnews.ro, Piața Financiară, EconomiaOnline.ro, Economistul.ro, Finzoom.ro,  Radio Itsy Bitsy, Wall-Street.ro, Antreprenorinromania.ro, Revista Cutezătorii.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0