OTP Bank România poate acorda credite în valoare totală de 84 milioane lei prin programul Prima Casă, în acest an, a anunţat instituţia de credit, printr-un comunicat de presă. Pe reţeta clasică, avansul minim rămâne la 5%, în timp ce dobânda este compusă din ROBOR la trei luni plus o marjă fixă de 2%.
Analiza dosarului şi administrarea lunară a creditului sunt gratuite, iar clienţii beneficiază de comision de retragere zero a creditului din contul curent. Gradul maxim de îndatorare este de 60%, iar perioada de rambursare poate fi de cel mult 30 de ani.
“Diminuarea presiunii simţite de tineri din cauza unui avans mai mare îi poate încuraja şi ajuta totodată să-şi îndeplinească visul de a avea propria casă. Prin implicarea noastră în programul Prima Casă, venim din nou în sprijinul acestora şi construim împreună planuri de viitor, pe termen lung. Ne-am propuns să epuizăm plafonul alocat cât mai repede”, a declarat Laszlo Diosi, CEO OTP Bank România.
Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că plafonul total de garantare de 1,69 miliarde de lei, aferent programului Prima casă, pentru anul 2016, a fost alocat în întregime. Astfel, băncile comerciale au pusă la dispoziţie întreaga sumă.
OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.
Oferta OTP Bank România de împrumuturi pentru achiziţia de locuinţe include şi creditul ipotecar în lei sau în euro, al cărui avans minim este de numai 15% la creditele în lei, respectiv 25%, la creditele în euro. Suma maximă pentru acest tip de credit poate ajunge la 200.000 de euro sau echivalent în lei.
OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.
Au fost puse la dispoziția băncilor toate plafoanele disponibile pentru acest an, conform prevederilor legale în vigoare, odata cu alocarea acestui plafon.
Reamintim faptul că viabilitatea programului Prima Casă este pusă sub semnul întrebării de prevederile Legii Dării în Plată ce se află în discuţie la Camera Deputaţilor. Păstrarea programului sub incidenţa actului normativ amintit e echivalentă cu sistarea lui.
COMMENTS