OTP Consulting România lansează proiectul Antreprenor

OTP Consulting România lansează proiectul Antreprenor

idei de afaceriOTP Consulting România, companie membră a OTP Group, şi Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti au organizat, ȋn data de 29 aprilie,la Hotelul Howard Johnson din Bucureşti, conferinţa de deschidere a proiectuluimulti-regional “Antreprenor – idei de afaceri de succes şi dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia”.

Invitaţii speciali ai evenimentului au fost reprezentanţi marcanţi ai mediului de afaceri, cel universitar sau experi din zona antreprenoriatului precum: Răzvan Daraban – PreşedinteleAsociaţiei „Centrul Român de Iniţiative” (moderatorul conferinţei), István Miklós – Consultant Senior OTP Consulting, Manager de proiect Antreprenor, Florin Jianu – Preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, fost Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Prof. dr. ing. Anton HADĂR – Vicepreşedintele Senatului Universității POLITEHNICA din Bucureşti, Valentin Militaru – Expert schemă start-up, Vicepreşedintele Camerei de Comerţşi Industrie din Bucureşti, Prof. Florin Baciu – Expert Coordonator Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, Radu Godeanu – Vicepreşedinte UGIR, Marin Florian – PreşedinteleOrganizaţiei de Tineret a Blocului Naţional Sindical, Daniela Badea – Director General AM POSDRU, Mihai Păun – CEO Ascend Netsolutions, Marius Bostan – Fondator şi Senior Partner VMB Partners S.A

Proiectul “Antreprenor – idei de afaceri de succes şi dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia”se adresează unui grup ţintă alcătuit din 400 de persoane, dintre care 30% femei, provenind din regiunile Bucureşti-Ilfovşi Sud-Vest Oltenia, cu vârsta peste 18 de ani, care doresc să iniţieze o activitate independentă. Dintre acestea, cel puţin 50% sunt persoane din categoria de vârstă 18-25 ani, înscrise în învăţământul superior.

Succesul în afaceri nu ţine de vârstă, ci de dorinţa de a excela şi de eficienţa instrumentelor de susţinere a mediului antreprenorial.” a declarat Florin Jianu, Preşedinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România.

Persoanele din grupul ţintă au oportunitatea să participe la cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului şi, ulterior, să intre într-un concurs de idei de afaceri. În urma acestuia, 40 de idei de afaceri – cel puţin câte două din fiecare judeţ al regiunilor implicate în proiect şi minimum 20 aparţinând categoriei de vârstă 18-25 de ani – vor fi finanţate prin subvenţii pentru a fi puse în aplicare. Valoarea unei finanţări este de 10 000 euro.

Consider că tinerii din România sunt o resursă de talent, inovaţie şi creativitate, iar acest lucru este relevat extrem de clar în rata de creştere a industriilor creative în PIB. România nu duce lipsă de potenţial antreprenorial judecând după succesul SRL Debutant, lege care vizează întreprinzătorii debutanţi. În acelaşi timp, consider că proiectele de sprijin pentru tinerii antreprenori reprezintă un element catalizator pentru crearea de locuri de muncă şi pentru dezvoltarea socio-economică a României. Sper ca tinerii antreprenori sprijiniţi prin acest program să înţeleagă şi să respecte principiile de etică pe care un proiect antreprenorial le presupune în relaţia cu angajaţii.” a spus Marin Florian, Preşedintele Organizaţiei de Tineret a Blocului Naţional Sindical

Asumarea unei reprezentări feminine de 30% din totalul grupului ţintă este convergentă cu Pilonul 3 al Planului Antreprenoriat 2020, care are în vedere susţinerea start-up-urilor demarate de femei-antreprenor.

Proiectul “Antreprenor – idei de afaceri de succes şi dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0