Patria Bank lansează aplicaţia Internet Banking Asistat (IBA) cu semnătură biometrică

Patria Bank lansează aplicaţia Internet Banking Asistat (IBA) cu semnătură biometrică

Patria Bank va oferi clienţilor rapiditate şi siguranţă prin aplicaţia de tranzacţionare Patria IBA, aplicaţie care presupune semnătură biometrică de pe un dispozitiv tip tabletă, se arată într-un comunicat. Dispozitivul va fi funcţional de la jumătatea acestei luni. Tableta va fi conectată la staţia de lucru a funcţionarului bancar sau a agentului de vânzări. Aplicaţia va fi disponibilă în sucursalele Patria Bank şi în alte puncte de vânzare, mai anunţă specialiştii Patria Bank.

logo patria

“Soluţiile tehnice actuale, comportamentul clienţilor şi orientarea noastră spre digitalizarea serviciilor bancare în vederea deservirii clienţilor direct sau asistat în orice punct de interacţiune, ne-au determinat să gândim un model operaţional şi o platformă care să permită clienţilor rapiditate, siguranţă şi simplitate sporite în tranzacţionare şi o mobilitate maximă forţei de vânzări. Suntem în faza pilot a aplicaţiei şi începând de la jumatatea lunii septembrie Patria IBA va fi disponibilă în toate sucursalele Patria Bank” a declarat Valentin Vancea, coordonatorul implementării proiectului Patria IBA la nivelul Grupului Patria Bank.

Soluţia propusă de Patria IBA aduce clienţilor trei mari avantaje.

Primul se referă la simplificarea procesului de iniţiere a relaţiei cu clienţii. Aplicaţia va permite preluarea automată a datelor de identificare a clientului, fără ca acesta să mai completeze formulare pe suport de hârtie. Clientul va semna fizic doar o singură dată, pe contract.

Apoi, clientul va beneficia de siguranţa semnăturii biometrice. Acesta reprezintă, de fapt, o semnatură dată de client pe tableta ataşată sistemului IBA, ceea ce înseamnă unicitate şi un grad mare de securitate.

Un alt avantaj îl reprezintă rapiditate în tranzacţionare. Odată înregistrat, clientul poate realiza toate tranzacţiile ulterioare prin simpla autorizare cu ajutorul semnăturii de pe tabletă, fără alte documente.

Operaţiunile pe care clienţii le pot realiza în acest mod vor fi, pentru moment, operaţiunile cu numerar (retrageri şi depuneri din cont), ordine de plată, transferul de bani, constituirea depozite şi schimburile valutare.

Lansarea aplicaţiei Patria IBA reprezintă o primă etapă a unui proiect mai amplu de digitalizare a serviciilor Patria Bank. Este vorba despre Patria Digital Office, o platformă complexă care va permite concomitent acces rapid şi funcţional tuturor canalelor de vânzari şi posibilitatea înrolarii on-line direct de către client, se mai arată în comunicatul Patria Bank.

Patria Bank este noul nume sub care operează Nextebank din luna martie 2016. La nivel naţional, există 36 de unităţi bancare ale acestei companii. Patria Bank finanţează, în principal, IMM-urile si microîntreprinderile, inclusiv segmentul AGRO. Specialiştii au în vedere şi extinderea segmentului de retail. Acţionarul principal al Patria Bank este Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF). Principalii investitori sunt: BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre) şi DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW). Patria Bank face parte din Grupul Patria Bank care include şi Banca Comercială Carpatica SA, Patria Credit IFN SA, SAI Carpatica Asset Management şi SAI Intercapital Invest SA.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0