Pilonul de Antreprenoriat al PWN România pregătește din toamnă Trusa Scale-Up

Pilonul de Antreprenoriat al PWN România pregătește din toamnă Trusa Scale-Up

Pilonul de Antreprenoriat se subscrie misiunii Professional Women’s Network România de sprijinire a accesului femeilor în poziții de conducere, prin susținerea inițiativelor private ale femeilor. Astfel, în cadrul acestui pilon s-au creat programe de networking între antreprenoare, seminarii pe teme de interes pentru mediul de afaceri și sesiuni de stimulare a conectării și inspirației antreprenoriale dedicate in mod special celor peste 30% de membre antreprenoare ale Asociatiei.

Cel mai cunoscut proiect al acestui pilon este Trusa pentru Antreprenoare, care a debutat în 2014, din dorința de a oferi doamnelor din comunitatea PWN România cât mai multe opțiuni de evoluție profesională. După 8ediții anuale reușite, Trusa va intra într-o nouă etapă de dezvoltare, pregătindu-se să se extindă de la un program care se adresa in principal  educației antreprenoriale, la Trusa Scale-Up, un proiect complex de scalarea afacerilor conduse de femei.

Trusa a apărut inițial ca o formulă de sprijin pentru antreprenoarele debutante, astfel că a cuprins o serie cât mai bogată de teme relevante pentru membrele comunității care doreau să își deschidă o afacere. Odată cu pandemia și provocările generate de aceasta, Trusa s-a dezvoltat pentru a se adresa și antreprenoarelor care aveau nevoie să își recreioneze strategiile de business pentru a supraviețui acestei perioade dificile si complexe. Astăzi, după 8 ani de evenimente organizate in cadrul Pilonului de Antreprenoriat s-a reușit  coagulareaunei  comunitati de peste 130 de doamne, 50 speakeri implicați, peste 750 de ore de voluntariat, care reprezinta validarea ideilor de business, încurajare și susținere a antreprenoarelor din Asociatie.

„Pilonul de Antreprenoriat și-a propus să valorifice potențialul creativ al femeilor în domeniul antreprenorial, să le ofere nu doar sprijin, ci și curaj să pornească o afacere și să coaguleze o comunitate de antreprenoare care pot deveni modele pentru viitor. Pe viitor, dorim să inspirăm antreprenoarele să găsească soluții inovative si să devină mai agile în contextul unei piețe pline de provocări. ” – Ileana Botez (foto), președinte PWN România.

PWN Romania va continua sa dezvolte pe mai multe paliere Pilonul de Antreprenoriat in jurul programului central, Trusa, care se va construi pe baza noilor directii strategice ale Asociatiei in formula noua a Consiliului Director si cu un nou VP Antreprenoriat, Daniela Mariscu care a preluat de la Ioana Rentea coordonarea acestui pilon.

Îmi amintesc cu drag de prima edițieși,în mod special, de un anumit seminar de marketing. Veneam de la Budapesta și în drum spre casă am făcut un popas la întâlnirea antreprenoarelor crezând că voi ajunge la închiderea serii. Discuțiile erau însă animate și au mai continuat încăo orăși jumătate. A fost o perioadă magică, cu întâlniri fațăîn față, pline de viațăși multă energie creatoare. Pepiniera noastră de idei a dat naștere unor businessuri frumoase din domenii foarte variate: Florăria Mirelei, Stâna Dianei, Școala de Engleză sau Poveștile lui Giani sunt doar câteva dintre ele.  Din 2019 am început să ne antrenăm și agilitatea în cadrul primei ediții hibrid (on-line și fațăîn față) a Trusei pentru antreprenoare. Ediția din 2022 a evoluat către un format mai apropiat de participanți,trecând de la abordarea educațională la un focus mai mare pe OM și pe povestea fiecăruia.”Ioana Rențea – ex-VP Antreprenoriat și coordonatorul ultimei ediții a Trusei.

„Acest program a crescut în mod organic, cu mult suport și cu o comunitate extraordinară de profesioniști în diverse domenii care s-au implicat în construcția și calibrarea sa până acum. Credem că Trusa a ajuns la o etapă de maturitate care ne permite să trecem la nivelul următor, astfel că ne dorim ca, odată cu ediția următoare, să mergem către Trusa Scale-Up, prin care să abordăm zone noi, ca „angel investments”, pentru membrele care doresc să își crească un portofoliu propriu de investiții sau care caută investitori pentru afacerea lor. Prin scale-up, vom crea în mod organic o punte între antreprenoriat și investiții, pentru ca anul viitor să mergem și mai departe, către Trusa Unicorn, în care să îndrăznim să gândim la scară largă, așa cum ne și stimulează vibe-ul acestei comunități.”Daniela Marișcu, VP Antreprenoriat.

Ce-a de-a opta ediție anuala a Trusei pentru antreprenoare s-a încheiat luna trecută, urmând ca pe 12 iulie, în cadrul Garden Party-ului tradițional al PWN România să fie sărbătorită nu doar închiderea oficială a acestei ediții, ci și participantele la program. Cu acest prilej, vom marca și încheierea ediției a treia a Academiei Women on Boards și a ediției a noua a Programului de Mentorat.

PWN România este o asociație non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat, a cărei misiune este sprijinirea ascensiunii femeilor în poziții de leadership în vederea accelerării echilibrului de gen în structurile de conducere. Comunitatea PWN România reunește aproximativ 200 de membre aflate în poziții de management sau antreprenoare în peste 20 de industrii, precum si peste 600 de femei in comunitatea extinsa a Asociatiei.

Printre obiectivele PWN România se regăsesc dezvoltarea potențialului profesional al femeilor, susținerea antreprenoarelor și a aspirantelor către antreprenoriat și împuternicirea economică a femeilor, egalitatea de șanse și diversitatea în structurile de conducere ale companiilor.

Principalele programe ale PWN România includ din 2013 un program de Mentorat dedicat femeilor la începutul carierei sau in poziții de mid-management, un program de educație antreprenoriala „Trusa de Instrumente pentru Antreprenoare”, demarat in 2014 şi programe unice din 2016 care oferă femeilor de carieră o pregătire structurată pentru accesarea unei poziții în consiliile de administrație dezvoltate de „Academia Femeilor in Consilii de Administratie”.

Înființată în 2011, PWN România este parte a PWN Global, o rețea în care se dezvoltă în ritm alert, depășind peste 3.500 de membre și voluntari în peste 30 de orașe din lume.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0