ProVision Security Day avertizează asupra impactului utilizării GenAI în cybercrime

ProVision Security Day avertizează asupra impactului utilizării GenAI în cybercrime

  • 97% dintre specialiști sunt îngrijorați că organizațiile lor vor fi afectate de utilizarea AI în operațiuni de cybercrime,
  • +30 experți vor urca pe scena conferinței.

ProVision Security Day, cel mai important eveniment local pentru sectorul securității cibernetice, va găzdui un panel dedicat utilizării tot mai intense a GenAI în acțiuni de tip cybercrime. Organizatorii și-au propus să demonstreze că uneltele GenAI sunt utilizate atât în arsenalul echipamentelor de securitate, pentru automatizarea monitorizării datelor și prioritizarea acțiunilor de răspuns, cât și de hackeri, care le folosesc pentru a rafina mesajele de atac.

Raportul „AI in Cybersecurity: Friend or Foe?” realizat de Deep Instinct pe un eșantion de 650 de specialiști arată că 97% dintre aceștia sunt îngrijorați că organizațiile lor vor fi afectate de utilizarea AI în operațiuni de cybercrime. Totodată, 75% dintre participanți admit că evoluția AI le-a afectat și schimbat strategia de securitate cibernetică în ultimele 12 luni. De asemenea, abuzul de AI ocupă locul 9 în topul „Top 10 Emerging Cybersecurity Threats for 2030” realizat de Agenția de Securitate Cibernetică a Uniunii Europene (ENISA).

În acest context, pe 6 noiembrie, ProVision Security Day va aborda modul în care AI îmbunătățește detectarea amenințărilor, automatizează răspunsurile și optimizează operațiunile de securitate, abordând în același timp riscurile asociate utilizării abuzive a AI în phishing, deepfakes și atacuri cibernetice sofisticate. Participanții vor dobândi informații valoroase atât despre beneficiile, cât și despre provocările integrării AI în securitatea cibernetică, pregătindu-i să navigheze eficient într-un peisaj de amenințări în continuă evoluție.

Generative AI (GenAI) reprezintă o sabie cu două tăișuri, iar la ProVision Security Day ne propunem să explorăm în detaliu această realitate. Pe de o parte, GenAI transformă procesele de analiză a datelor, facilitând detectarea rapidă a anomaliilor și îmbunătățind timpul de răspuns la incidentele de securitate. Pe de altă parte, oferă infractorilor cibernetici, chiar și celor cu pregătire tehnică limitată, capacitatea de a desfășura atacuri mai sofisticate și greu de detectat. Acest subiect este de interes major pentru întreaga comunitate de experți în securitate cibernetică, iar invitații noștri vor aduce exemple concrete din ambele perspective. Aflat la cea de-a XI-a ediție, evenimentul așteaptă să adune peste 500 de participanți” afirmă Alexandru Andriescu, Fondator ProVision și organizatorul evenimentului.

Ediția 2024 a ProVision Security Day se bucură de o prezență internațională numeroasă, cu nu mai puțin de 30 vorbitori reprezentând peste 17 companii, care vor urca pe scena conferinței. Agenda este complexă, iar pe lângă impactul GenAI, tematica va include: utilizarea threat intelligence ca avantaj competitiv, capabilitățile esențiale ale unui Security Operation Center, platformizarea industriei de securitate, și altele. De asemenea, experții prezenți la eveniment vor fi disponibili pentru sesiuni individuale de informare și consultanță. Evenimentul va avea loc pe 6 noiembrie la Face Convention Center și este organizat de ProVision  în colaborare cu principalii parteneri de afaceri.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0